GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


DIY μάσκες προσώπου με βασιλικό πολτό

Τα μυστικά της σωστής εφαρμογής

Τα μυστικά της σωστής εφαρμογής
Ο βασιλικός πολτός παράγεται από τις μέλισσες με βασικό σκοπό τη θρέψη της βασίλισσας. Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και είναι πλούσιος σε βιταμίνες, σάκχαρα και αμινοξέα. Βοηθά στην ανανέωση των κυττάρων, ενισχύει τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας και της προσφέρει μοναδική λάμψη και αναζωογόνηση. Τονώνει τα νύχια και μειώνει την τριχοφυΐα. Χρησιμοποιείστε όποια μάσκα ομορφιάς απ’ αυτές τις συνταγές θέλετε μία φορά την εβδομάδα και θα λάμψετε!

Μάσκα με βασιλικό πολτό, μέλι και πορτοκάλι
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
1/4 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό πολτό
Χυμός από μισό πορτοκάλι

Αναμειγνύετε όλα τα υλικά και τα ζεσταίνετε σε μπεν μαρί μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Εφαρμόζεται χλιαρό στο πρόσωπο και το λαιμό. Αφήστε το να δράσει για 30΄ λεπτά και μετά ξεβγάζετε με άφθονο νερό, πρώτα χλιαρό και στο τέλος κρύο.

Μάσκα με μέλι και γάλα ή γιαούρτι και βασιλικό πολτό
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας γάλα ή γιαούρτι
1/4 κουταλιού του γλυκού βασιλικό πολτό

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια απλή μάσκα. Ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και εφαρμόζετε στο πρόσωπο για 30΄ λεπτά. Ξεβγάζετε με άφθονο νερό, χλιαρό στην αρχή και στο τέλος κρύο.

Μάσκα με μέλι, λεμόνι και βασιλικό πολτό
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 του φλιτζανιού γιαούρτι
2 γραμμ. βασιλικό πολτό

Ανακατέψτε τα υλικά και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας αφήνοντάς το να δράσει για 30’ λεπτά. Ξεβγάλετε.
Πώς να εφαρμόσεις σωστά τη μάσκα στο πρόσωπο σου

Καθάρισε καλά το πρόσωπο και τα μάτια με τα συνήθη προϊόντα καθαρισμού σου. Πριν απλώσεις τη μάσκα είναι καλό να κάνεις απολέπιση ώστε η επιδερμίδα, απαλλαγμένη από τα νεκρά κύτταρα, να απορροφήσει ευκολότερα τα ευεργετικά συστατικά της. Εναλλακτικά, μπορείς να γεμίσεις ένα μπολ με καυτό νερό, να σκύψεις πάνω από τους ατμούς καλύπτοντας το κεφάλι με πετσέτα, ώστε να ανοίξουν οι πόροι. Άπλωσε ένα παχύ στρώμα μάσκας, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών, για την οποία υπάρχουν ειδικά προϊόντα. Άφησέ τη να ενεργήσει ανάλογα με τις οδηγίες και αφαίρεσε με χλιαρό νερό ή βαμβάκι. Εάν έχεις βάλει μάσκα για βαθύ καθαρισμό, αφού την αφαιρέσεις με χλιαρό νερό και χωρίς να τρίβεις το δέρμα σου, άπλωσε την ενυδατική σου με κυκλικές κινήσεις.