GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Στην Ξάνθη για πρώτη φορά το Επιστημονικό Συνέδριο της Δ.Ο.Ε. για τη μειονοτική εκπαίδευση, τι είπε ο Δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος

Με επιτυχία για πρώτη φορά στην Ξάνθη, πραγματοποιείται από την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019, το τριήμερο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο της ...


Με επιτυχία για πρώτη φορά στην Ξάνθη, πραγματοποιείται από την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019, το τριήμερο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας που έχει κεντρικό θέμα «Η εκπαίδευση της μειονότητας και το σχολείο των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών και δικαιωμάτων στο περιβάλλον συνύπαρξης πλειονότητας και μειονότητας στη Θράκη».

Το Συνέδριο που είναι ανοιχτό σε όποιον επιθυμεί να το παρακολουθήσει, υλοποιείται για πρώτη φορά στην πόλη μας ύστερα από αίτημα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ξάνθης και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ροδόπης.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του, αφού καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα που έχει η συγκεκριμένη διοργάνωση για τον Δήμο μας. «Για την πρωτοβουλία του αυτή, που έγινε αποδεκτή από την Δ.Ο.Ε, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών της πόλης μας αξίζει συγχαρητήρια. Καταδεικνύει καταρχάς τον ζήλο των εκπαιδευτικών για την εργασία τους και δράττομαι της ευκαιρίας να τους συγχαρώ για την πολύ καλή δουλειά που υλοποιούν. Άλλωστε το αποτέλεσμα του έργου τους, αντικατοπτρίζεται στις πολλές και σημαντικές διακρίσεις των μαθητών μας, που συχνά αποσπούν πανελληνίως και κάνουν περήφανη την Ξάνθη και εμάς. Η Πολιτεία οφείλει να παρέχει ίσες ευκαιρίες μόρφωσης σε όλους τους Έλληνες πολίτες ανεξαρτήτως θρησκεύματος», είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ξάνθης και συνέχισε «Αυτό γίνεται πράξη χρόνια τώρα, πρωτίστως από τους εκπαιδευτικούς».

Το Συνέδριο χαιρέτισαν επίσης ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ξάνθης, ενώ παραβρέθηκε και ο τοποτηρητής της Μουφτείας Ξάνθης.