GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ο Κωστής Σιμιτσής ανακοίνωσε στην Κομοτηνή τους βασικούς άξονες του προγράμματος για την Περιφέρεια ΑΜΘ

Τους βασικούς άξονες τους προγράμματός του για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ειδικότερες θέσεις για την Περιφερε...


Τους βασικούς άξονες τους προγράμματός του για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ειδικότερες θέσεις για την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, παρουσίασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κωστής Σιμιτσής, σε συνέντευξη Τύπου στην Κομοτηνή.

Παρουσίασε παράλληλα τους 10 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της ΠΕ Ροδόπης: Δαμιανός Δάμων, Δελή Μαμούτ Χουσεΐν Φατμέ, Ζαραβάτη Κυριακή, Κασάπ Αχμέτ, Κιρπάτσα Ζωή, Τσετινέ Όλγα, Χαλήλ Αζίζ, Χαλήλ Μουσταφά, Χασάν Σουλέ, Χατζή Μεμέτ Χουσεΐν.



Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν ο πρώην περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, ο σημερινός επικεφαλής της «Κοινωνικής Συμμαχίας» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Φώτης Καραλίδης αλλά και ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ο οποίος εξήρε την αυτοδιοικητική εμπειρία του Κωστή Σιμιτσή, λέγοντας μεταξύ άλλων: «αφού έδρασε στο Δήμο Καβάλας, έρχεται τώρα να δράσει στην Περιφέρεια». Παρόντες επίσης ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος ευρωβουλευτής Παύλος Δαμιανίδης, η υποψήφια ευρωβουλευτής Σαδουλά Σεβτζάν, ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης Γιώργος Μανανάς.

Μιλώντας για το πρόγραμμα του συνδυασμού «Περιφέρεια σε Δράση» ο κ. Σιμιτσής ανέλυσε τους 4 βασικούς άξονές του: αγροτική παραγωγή, τουριστική ανάπτυξη, φυσικό αέριο και στις μη αστικές περιοχές, αξιοποίηση των προγραμμάτων «Έξυπνες Πόλεις – Έξυπνα Χωριά».

Ο κ. Σιμιτσής σημείωσε με νόημα ότι η νέα διοίκηση της Περιφέρειας που θα προκύψει από τις εκλογές της 26ης Μαΐου πρέπει να αποτελείται από ανθρώπους με εμπειρία στην αυτοδιοίκηση και τα ευρωπαϊκά προγράμματα, ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα εξασφαλίσουν την ανάπτυξη.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Περιφέρεια σε Δράση» στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ παρουσιάζει τα μεγαλύτερα ποσοστά φτώχειας σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη. Τόνισε την ανάγκη να ασκηθούν πολιτικές πιέσεις ώστε να επιτευχθεί η μείωση των φορολογικών συντελεστών για την περιοχή, η οποία συνορεύει με τη Βουλγαρία και την Τουρκία που φαντάζουν «φορολογικοί παράδεισοι» μπροστά στα ελληνικά δεδομένα.