GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Αυξημένη κίνηση στα ξενοδοχεία της Ξάνθης λόγω… εκλογών

Έρχονται δικαστικοί επιμελητές


Έρχονται δικαστικοί επιμελητές

Απόστολος Αγκόρτσας:
«Υπάρχει μια κίνηση μέσα στη «νέκρα» του Μαΐου, λόγω της εκλογικής διαδικασίας. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι θέλουμε να γίνονται τακτικά εκλογές, γιατί όλοι γνωρίζουμε, πως τις πληρώνουμε μετά ακριβά…»

Τεράστια είναι τα φορολογικά «βάρη» που έχει κληθεί να σηκώσει τα τελευταία χρόνια ο ξενοδοχειακός κλάδος στη χώρα. Ιδιαίτερα, για τα ξενοδοχεία περιοχών όπως η δική μας, όπου δεν υπάρχει σημαντική τουριστική κίνηση σχεδόν όλους τους μήνες του χρόνου, η οικονομική επιβάρυνση είναι δυσβάσταχτη, παραδέχονται οι επαγγελματίες του κλάδου, κάνοντας λόγο ακόμη και για «ταφόπλακα».

Δυστυχώς, ούτε η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%, μπορεί να επηρεάσει θετικά τον ξενοδοχειακό κλάδο, παραδέχεται ο κ. Α. Αγκόρτσας, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης, αφού δεν λύνει τα οικονομικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, ιδιαίτερα τα τελευταία τέσσερα – πέντε χρόνια που οι Έλληνες ξενοδόχοι αναγκάστηκαν να απορροφήσουν όλες τις αυξήσεις που έχουν γίνει στον ΦΠΑ.

«Η απάντησή μας, στο θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%, είναι ότι ο δικός μας κλάδος, όταν, πριν πέντε χρόνια περίπου, ήρθε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αυξάνοντας τον ΦΠΑ, δεν άλλαξε τις τιμές του, για να μην επιβαρυνθούν οι πελάτες μας. Γενικά, όμως, είμαστε επιφυλακτικοί, τόσο στο ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ, όσο και στο μέτρο με τις 120 δόσεις. Δεν θα μπει κανείς στη διαδικασία να κατεβάσει την τιμή του καφέ είκοσι λεπτά. Κανείς δεν το κάνει…

Σχετικά, τώρα, με τις 120 δόσεις, αυτές αφορούν μόνον ιδιώτες και όχι τις επιχειρήσεις. Όπως, όμως, θα γνωρίζουν οι περισσότεροι, κανένα ξενοδοχείο δεν μπαίνει στο όνομα του ξενοδόχου, αλλά σε εταιρείες. Άρα, πρόκειται για μέτρα που δεν αγγίζουν το δικό μας κλάδο…» σημειώνει, μεταξύ άλλων, συμπληρώνοντας παράλληλα, ότι, «πρόκειται για προεκλογικά «πυροτεχνήματα» του ΣΥΡΙΖΑ. Λόγια του αέρα, που δεν ξέρουμε, εάν θα τα πάρει πίσω μετά τις εκλογές…»

Σε ότι αφορά, τώρα, τον ξενοδοχειακό κλάδο της Ξάνθης, υπάρχει μια κινητικότητα για την τρέχουσα χρονική περίοδο, λόγω των εκλογών, αφού έρχονται στην περιοχή δικηγόροι ως δικαστικοί επιμελητές.

«Υπάρχει μια κίνηση μέσα στη «νέκρα» του Μαΐου, λόγω της εκλογικής διαδικασίας. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι θέλουμε να γίνονται τακτικά εκλογές, γιατί όλοι γνωρίζουμε, πως τις πληρώνουμε μετά ακριβά. Ελπίζω, δε, ο νέος Δήμαρχος Ξάνθης να ασχοληθεί παράλληλα με τον τουρισμό και τις επιτροπές τουρισμού…» υπογραμμίζει ο κ. Α. Αγκόρτσας.

Ενώ, όπως καταλήγει, υπάρχει και μια θετική εξέλιξη για τον τουρισμό της περιοχής, αφού το Ίδρυμα Νιάρχος έρχεται να παραλάβει τα ορειβατικά μονοπάτια. Πρόκειται, όπως διευκρινίζει, για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που ξεκίνησε πριν τη θητεία της σημερινής δημοτικής αρχής, με σκοπό την προβολή της περιοχής και στο εξωτερικό.