GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τσίπρας: «Θα αναγγείλουμε μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης»

Για μεγάλο λάθος του κ. Μητσοτάκη σχετικά με την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη, έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός από την Ξάνθη το απ...



Για μεγάλο λάθος του κ. Μητσοτάκη σχετικά με την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη, έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός από την Ξάνθη το απόγευμα της Δευτέρας, επισημαίνοντας με νόημα ότι «πρόταση μομφής κάνουν οι πολίτες στον κ. Μητσοτάκη». Μάλιστα τόνισε ότι στη Βουλή θα μιλήσουμε για τη νέα οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, τονίζοντας: «Θα αναγγείλουμε μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης. Ότι κάνουμε το κάνουμε με πρόγραμμα, ενώ για την δεύτερη τετραετία θα μοιράσουμε με δικαιοσύνη, όχι τα βάρη αλλά τις δυνατότητες που δίνονται».


Ειδικότερα, μιλώντας στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο Ευμοίρου, ανέφερε για τον κ. Μητσοτάκη ότι «στη θέση του δε θα κρυβόμουν μόνο από το ντιμπέιτ θα κρυβόμουν ακόμη και από τη Βουλή. Αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι κατέθεσε πρόταση μομφής θέτοντας ως κεντρικό δίλημμα της προεκλογικής περιόδου τη παράφραση του δικού μας συνθήματος: Με την Ελλάδα των ελίτ ή με την Ελλάδα των πολλών. Και αντικατέστησε τη λέξη ελίτ με τη λέξη Πολάκης. Ομολογώ ότι ποτέ και με κανέναν άλλο αρχηγό η ΝΔ δεν είχε φτάσει σε τέτοιο μιμητισμό, σε τόσο ρηχό πολιτικό επίπεδο. Και ποιος τώρα τόλμησε να μιλήσει στο όνομα των πολλών. Ο απόγονος και κληρονόμος μιας από τις πιο πλούσιες πολιτικές οικογένειες μιλάει στο όνομα των πολλών που απέλυσε, τσάκισε, εξευτέλισε, απαξίωσε. Ο άνθρωπος που ξεστόμισε την φράση για την αδαή πλειοψηφία, μίλησε στο όνομα των πολλών. Και έβαλε τους πολλούς σε αντιπαράθεση όχι με τις ελίτ, αλλά με τον Πολάκη. Λες και η βασική αντίθεση συμφερόντων των πολλών δεν είναι με την ολιγαρχία που ο ίδιος εκπροσωπεί αλλά με τον Πολάκη. Ότι και να έχει πει ο Πολάκης, όσο άστοχο σχόλιο κι αν έκανε, η εργαλειοποίηση που επιχειρεί ο κος Μητσοτάκης είναι εξοργιστική. Γιατί με τον τόσο χοντροκομμένο τρόπο που επιχειρεί να το εκμεταλλευτεί πολιτικά στη πραγματικότητα εκθέτει και μειώνει το συμπαθή κο Κυμπουρόπουλο αλλά και κάθε συμπολίτη μας με αναπηρία».

Έπαιξε και έχασε ο κ. Μητσοτάκης
«Ο Κος Μητσοτάκης όμως έπαιξε και έχασε για άλλη μια φορά. Διότι με τη πρόταση που καταθέτει μας δίνει ένα ακόμη δώρο. Μετατρέπουμε τη πρόταση σε ψήφο εμπιστοσύνης. Και θα κληθεί να πάρει θέση εφ όλης της ύλης. Θα μας πει λοιπόν πού παρέδωσαν την οικονομία και τη χώρα και που καταφέραμε να φτάσουμε σήμερα; Θα μας πει για το σχέδιό του να καταργήσει δώρα και επιδόματα. Θα μας πει για το ασφαλιστικό Πινοσέτ; Θα μας πει και γιατί ψηφίζει ή δε ψηφίζει τα θετικά μέτρα που φέρνουμε, φέρνοντας ανάσα σε εκατομμύρια Έλληνες» συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι στην πραγματικότητα ο κος Μητσοτάκης θα κατανοήσει ότι δεν μέμφεται αυτός εμάς, λέγοντας: «Εμείς μεμφόμαστε το ακραίο, νεοφιλελευθερο και αντικοινωνικό πρόγραμμά του. Τον μεμφόμαστε γιατί θέλει να μας γυρίσει πίσω τη χώρα στο σκοτάδι των Μνημονίων και να καταργήσει όλα όσα κερδίσαμε. Τον μεμφόμαστε γιατί θέλει να ισοπεδώσει, να κατεδαφίσει, να ακυρώσει τις θυσίες και τους αγώνες του ελληνικού λαού που κέρδισε την έξοδο από την κρίση και το βάναυσο καθεστώς των Μνημονίων Τον μεμφόμαστε για τις τρείς λέξεις που πάντα θα τον συνοδεύουν Siemens, Νοβάρτις και Οφ σόρ. Τον μεμφόμαστε γιατί επιχειρεί να κρύψει πίσω από τη κουρτίνα τα σκοτεινά συμφέροντα των εκδοτών επιχειρηματιών που υπηρετεί.
  • Και συνέχισε: «Το χει πει ο κος Μητσοτάκης, δεν το κρύβει το σχέδιο του.
  • Κατάργηση του οχτάωρου,
  • Κατάργηση του δώρου χριστουγέννων,
  • Κατάργηση των επιδομάτων,
  • Κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων,
  • Μειώσεις μισθών, απολύσεις στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα,
  • Ασφαλιστικό Πινοσέτ,
  • Ιδιωτικοποίηση της υγείας και απαξίωση του ΕΣΥ,
  • Εργοδοτική αυθαιρεσία και δώρα μόνο στην ολιγαρχία

Αυτή είναι η μεγάλη υπόσχεση του κου Μητσοτάκη και προκαλεί μόνο ανατριχίλα. Όπως ανατριχίλα προκαλούν και οι θέσεις των φίλων του κου Μητσοτάκη στην Ευρώπη: Του ανθέλληνα Βέμπερ που καθύβριζε την Ελλάδα και τους Έλληνες, που τους χαρακτήριζε τεμπέληδες και χαραμοφάηδες και είναι σήμερα ο εκλεκτός του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για Πρόεδρος της Κομισιόν. Και όπως ο κος Μητσοτάκης θέλει να εκδικηθεί τον ελληνικό λαό έτσι και ο κος Βέμπερ θέλει να εκδικηθεί τον ευρωπαϊκό νότο».

Για τους Ρομά, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας, παιδιά ενός κατώτερου θεού», και συμπλήρωσε ότι «χτίσαμε θεμέλια για ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως θρησκείας και καταγωγής, δήλωσε ο πρωθυπουργός».

Τα πεπραγμένα για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στις μεταρρυθμίσεις στην ευρύτερη περιφέρεια της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Ειδικότερα ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Οι μεταρρυθμίσεις βασίζονται στο ευρωπαϊκό δίκαιο και συνεισφέρουν στην θωράκιση της κοινωνίας μας απέναντι σε επιρροές τρίτων δυνάμεων που έχουν τη δική του ατζέντα σε αυτήν την κρίσιμη, ακριτική περιοχή.

Πρώτον, καταργήθηκε η υποχρεωτικότητα της Σαρίας, γεγονός με ιδιαίτερη σημασία για τα δικαιώματα της γυναίκας.

Δεύτερον, ενισχύουμε τη χρηστή διοίκηση και τη διαφάνεια στη λειτουργία των Μουφτειών. Διορίσαμε τοποτηρητές με την ευθύνη να νοικοκυρέψουν τους κρίσιμους αυτούς θεσμούς, και αυτήν τη βδομάδα, θα εκδοθεί ΠΔ που για πρώτη φορά θα ορίζει με σαφήνεια, σύγχρονους δικονομικούς κανόνες επί υποθέσεων δικαιοδοσίας τους.

Τρίτον, επανεξετάζουμε για πρώτη φορά το νομοθετικό πλαίσιο του νόμου 1920/1991, που αναγνωρίζουμε όλοι ότι είναι ξεπερασμένο και πρέπει να αλλάξει.

Πλαίσιο που πρέπει να αντικατασταθεί από μια διαδικασία για την ανάδειξη Μουφτήδων από σώμα θρησκευτικών λειτουργών της μειονότητας και που θα εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή τους από τη μειονότητα.

Μια κρίσιμη μεταρρύθμιση που βεβαίως θα οδηγήσει στην κατάργηση οποιασδήποτε άλλης παράτυπης δομής.

Τέταρτον, προβαίνουμε στα απαραίτητες τροποποιήσεις για την αποτελεσματική εφαρμογή του νόμου του 2008 και την ανάδειξη των Διαχειριστικών Επιτροπών και των Βακουφικών Επιτροπών μέσω εκλογών.

Πέμπτον, στηρίζουμε τη δημόσια παιδεία με την ίδρυση νέων δημοτικών εκεί που χρειάζεται. Και την ίδια στιγμή, βάλαμε τέλος στο θολό καθεστώς στο οποίο λειτουργούσε το Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης και αναβαθμίσαμε τις υποδομές του.

Έκτον, λειτουργεί για πρώτη φορά, σε 15 νηπιαγωγεία με αμιγώς μειονοτικό μαθητικό πληθυσμό, πιλοτικό πρόγραμμα όπου διαμεσολαβήτριες από την μειονότητα που μιλούν τις μητρικές γλώσσες των νηπίων, συνεισφέρουν στην καλύτερη κοινωνικοποίησή τους και εκμάθηση της ελληνικής.

Τέλος ειδικά για τους Ρομά προχωράμε σε Δράση για την Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας, με συνολικό προϋπολογισμό 35 εκατ. €, για υφιστάμενες επιχειρήσεις που ανήκουν στον δευτερογενή και τριτογενή τομέα. Ένα πρόγραμμα που θα δίνει επιδοτήσεις για εκσυγχρονισμό εξοπλισμού, ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, επαγγελματικά οχήματα, μισθολογικό κόστος νέου προσωπικού».