GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Περιοδεία του Κώστα Κατσιμίγα στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας

Γόνιμες και εποικοδομητικές συζητήσεις με παραγωγικούς φορείς, επαφές με πρόσωπα της αυτοδιοίκησης και συνομιλίες με κατοίκους και επι...


Γόνιμες και εποικοδομητικές συζητήσεις με παραγωγικούς φορείς, επαφές με πρόσωπα της αυτοδιοίκησης και συνομιλίες με κατοίκους και επιχειρηματίες, περιλάμβανε η περιοδεία που πραγματοποίησε την Τετάρτη, 9 Μαΐου, στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Κατσιμίγας.


Επισκεπτόμενος το Κάτω Νευροκόπι, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας συναντήθηκε αρχικά με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ορεινών Προϊόντων, Θεόδωρο Ιφόγλου, ο οποίος διατελεί και πρόεδρος στον τοπικό Αγροτικό Σύλλογο. Η συζήτηση εστιάστηκε στην καλλιέργεια φασολιού, στις προοπτικές της να καταστεί εναλλακτική και συμπληρωματική της πατατοκαλλιέργειας στη Δράμα και στις δυνατότητες να πιστοποιηθεί το συγκεκριμένο προϊόν ως Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).


Ακολούθησε επίσκεψη του κ. Κατσιμίγα στο συσκευαστήριο και διαλογητήριο που λειτουργεί η ομάδα πατατοπαραγωγών της ΕΑΣ Δράμας, όπου τον υποδέχτηκε ο πρόεδρός τη, Γιάννης Κεσκίνογλου. Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πατατοπαραγωγοί και να εξετάσει τις δυνητικές λύσεις, με τη συνδρομή της περιφερειακής διοίκησης. Βαρύτητα δόθηκε στο ζήτημα της ανεξέλεγκτης διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων πατάτας, που δεν παράγονται στο Λεκανοπέδιο του Κάτω Νευροκοπίου αλλά παρουσιάζονται με τέτοιας προέλευσης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης συνομολογήθηκε η ανάγκη να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι, τόσο από την πολιτεία, όσο και από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, για τον περιορισμό αυτής της παράνομης δραστηριότητας.


Ουσιαστική συζήτηση για τα ζητήματα που απασχολούν τους ανθρώπους του Πρωτογενούς τομέα πραγματοποιήθηκε και κατά τη συνάντηση του κ. Κατσιμίγα με τη διοίκηση του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Κάτω Νευροκοπίου. Πρόκειται για τον ΤΕΟΒ που χρησιμοποιεί τις πλέον σύγχρονες μεθόδους διαχείρισης των νερών στην Ελλάδα, αν και πλέον παρουσιάζονται συμπτώματα φθοράς στα κεντρικά δίκτυά του. Κατά τη συζήτηση που είχε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας με τα μέλη του Δ.Σ. και με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ, Νεκτάριο Χατζηλαζαρίδη, έγινε ειδική μνεία στην αναγκαία υλοποίηση του φράγματος Καρβουνορέματος της Κάτω Βροντούς, ένα έργο που θα συμβάλει τόσο στην καλύτερη άρδευση, όσο και στη ρύθμιση των πλημμυρικών φαινομένων που κατά καιρούς πλήττουν την περιοχή.


Κατά την παραμονή του στο Κάτω Νευροκόπι, ο κ. Κατσιμίγας συναντήθηκε επίσης με τον Δήμαρχο, Βασίλη Γιαννόπουλο, καθώς και με τους υποψήφιους Δημάρχους Γιώργο Θεοδωρίδη, Γιάννη Κυριακίδη και Λευτέρη Ταμπουρίδη. Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ ενδιαφέρθηκε να ενημερωθεί εκτενώς για τις πρωτεύουσες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, με σκοπό να προτάξει τα απαραίτητα μέτρα και τις πολιτικές που θα συμβάλουν στην αναχαίτιση του φαινομένου της πληθυσμιακής ερήμωσης. Σημειώνεται ότι στον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου έχει συντελεστεί μια δραματική μείωση του πληθυσμού τις τελευταίες δεκαετίες.

Από τον Δήμαρχο, κ. Γιαννόπουλο, τέθηκαν υπόψη του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας τα ζητήματα των συχνών ατυχημάτων και των περιβαλλοντικών προβλημάτων που καταγράφονται κατά της εξορύξεις μαρμάρου. Ο κ. Κατσιμίγας τόνισε την ανάγκη να ληφθούν μέτρα, χωρίς να θιγεί η εξορυκτική δραστηριότητα, για την προστασίας, τόσο των ανθρώπων που απασχολούνται στον συγκεκριμένο τομέα, όσο και του περιβάλλοντος.

Τελευταίοι σταθμοί του Υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜΘ στην περιοχή του Κάτω Νευροκοπίου ήταν τα χωριά Περιθώριο και Λευκόγεια, όπου συνομίλησε με πολλούς κατοίκους, κατέγραψε τα προβλήματά τους και αφουγκράστηκε τις αγωνίες τους. Στα Λευκόγεια, μάλιστα, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, Ανανία Παπαδόπουλο, με τον οποίο συζήτησε εκτενέστερα για τα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Η περιοδεία του κ. Κατσιμίγα στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας ολοκληρώθηκε τις βραδινές ώρες της Τετάρτης, με επισκέψεις σε κεντρικά καταστήματα της πόλης της Δράμας, όπου συνομίλησε με πολίτες και επαγγελματίες.

Τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜΘ συνόδευαν οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δράμας Κώστας Αβραμίδης, Χαρίτων Αναστασιάδης, Γιώργος Αννάογλου, Τασούλα Μωυσιάδου και Χρήστος Φεστερίδης.