GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Οι αποφάσεις της πρόσφατης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά την 6η Τακτική Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε ημέρα Πέμπτη 9 Μαΐου 20...


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά την 6η Τακτική Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε ημέρα Πέμπτη 9 Μαΐου 2019, στο αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής, Μαρασλή & Πύργου γωνίας 1, Κομοτηνή (δίπλα στο ξενοδοχείο Ανατόλια), αποφάσισε σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν τα εξής:

1.Έγκριση δικαιολόγησης απουσίας Περιφερειακών Συμβούλων από την 6η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Tο θέμα που εισηγήθηκε η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κα Ελένη Δημούδη-Τζατζαΐρη, εγκρίθηκε ομόφωνα.

2.Έγκριση 2ης αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Οικονομικού Έτους 2019. Tο θέμα που εισηγήθηκε η Προϊσταμένη του Τμήματος Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών της Διεύθυνσης Οικονομικού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Νικολαΐδου Μαρία, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

3.Έγκριση αναδοχής του αναλογούντος χρέους από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της υπό εκκαθάριση Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΑΛΑΚΡΟΥ ΑΕ», κατά ποσοστό 17,49% για τις υποχρεώσεις προς το Ελληνικό Δημόσιο [ΔΟΥ] και τον ΕΦΚΑ. Tο θέμα που εισηγήθηκε ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Αριστοτέλης Γκαράνης, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

4.Έγκριση αναδοχής του αναλογούντος χρέους από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της υπό εκκαθάριση Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», κατά ποσοστό 81,94 % για τις υποχρεώσεις προς το Ελληνικό Δημόσιο [ΔΟΥ] και τον ΕΦΚΑ. Για το θέμα που εισηγήθηκε ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Αριστοτέλης Γκαράνης, εγκρίθηκε η μη αναδοχή του αναλογούντος χρέους.

5.Ορισμός εκπροσώπων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τη σύσταση Συμβουλίου Χρηστών Λιμένα Αλεξανδρούπολης. Για το θέμα που εισηγήθηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης της ΠΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Βενετίδης, αποφασίστηκε ομόφωνα ο ορισμός εκπροσώπων.

6.Ορισμός εκπροσώπων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τη σύσταση Συμβουλίου Χρηστών Λιμένα Καβάλας. Για το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, αποφασίστηκε ομόφωνα ο ορισμός εκπροσώπων.

7.Έγκριση κυκλοφοριακής μελέτης και έκδοση απόφασης περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας για το έργο: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠ΄ΑΡΙΘΜ. 8 ΚΑΙ 9 ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΟΔΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, εγκρίθηκε ομόφωνα.

8.Έγκριση σχεδίου και σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Δήμου Καβάλας, του Επιμελητηρίου Καβάλας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», για το έργο: «8th KAVALA AIR SEA SHOW 2019». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

9.Έγκριση σχεδίου και σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Δοξάτου για την υλοποίηση της δράσης «Φεστιβάλ Φιλαρμονικών και Μουσικών Συνόλων». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Λιθηρόπουλος, εγκρίθηκε ομόφωνα.

10.Συζήτηση σχετικά με τα αποτελέσματα της προκήρυξης του Μέτρου 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» και τις ενέργειες που πρέπει να προβεί άμεσα η Π.Α.Μ.Θ. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» κ. Χρήστος Τρέλλης συζητήθηκε και ομόφωνα αποφασίστηκε η αποστολή ανοιχτής επιστολής προς τον Πρωθυπουργό εκφράζοντας τις θέσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σχετικά με την προκήρυξη του Μέτρου 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες».