GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Μυστηριακή ατμόσφαιρα στο «νησί των Μεγάλων θεών»

Είναι το νησί που αποπνέει μία μοναδική μυστηριακή ατμόσφαιρα σε κάθε γωνιά του. Και είναι κάτι που ο επισκέπτης αισθάνεται από την πρ...


Είναι το νησί που αποπνέει μία μοναδική μυστηριακή ατμόσφαιρα σε κάθε γωνιά του. Και είναι κάτι που ο επισκέπτης αισθάνεται από την πρώτη στιγμή που πατά το πόδι του σε αυτό. Είναι η Σαμοθράκη, την οποία λένε, είτε ερωτεύεσαι από την πρώτη ματιά, είτε όχι. Σίγουρα, όμως, δεν γίνεται να μη νιώσεις πως κάνεις ένα ταξίδι στον χρόνο, γεμάτο μυστήριο.


Η Σαμοθράκη βρίσκεται στο βορειοανατολικό Αιγαίο, ανάμεσα στη Λήμνο, τη Θάσο και την Ίμβρο. Το λιμάνι της είναι η Καμαριώτισσα, και μέσω αυτού συνδέεται με την Αλεξανδρούπολη αλλά και άλλα μέρη της Ελλάδας. Η φήμη της, όμως, είναι ξακουστή σε όλα τα πέρατα της γης, λόγω της Νίκης της Σαμοθράκης, του σπουδαίου αγάλματος που ανακαλύφθηκε στο νησί το 1863 και τώρα κοσμεί το Λούβρο.


Άλλωστε, η Σαμοθράκη έχει μία μακραίωνη ιστορία και δεν είναι τυχαίο που εκτός των άλλων, την αποκαλούν και το «νησί των Μεγάλων θεών». Εκεί, στο νησί τελούνταν τα Καβείρια Μυστήρια, αποκρυφιστικές τελετές που το περιεχόμενο τους δεν έχει διαλευκανθεί απόλυτα μέχρι σήμερα. Μάλιστα, το Ιερό των Μεγάλων Θεών, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του νησιού, φαίνεται να σχετίζεται με τη λατρεία των θεοτήτων των Κάβειρων.


Λέγεται, δε, πως στα Καβείρια Μυστήρια συναντήθηκαν για πρώτη φορά οι γονείς του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο Φίλιππος Β’ και η Ολυμπιάδα του και πως στο νησί πραγματοποιήθηκε η σύλληψη του μεγάλου στρατηλάτη.


Ωστόσο, η Σαμοθράκη διαθέτει παρθένα φύση και καταπράσινες εκτάσεις, που συμπληρώνουν μοναδικά το παζλ του νησιού. Η πλούσια χλωρίδα αποτελείται από κέδρους, πλατάνια, πεύκα και καστανιές που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Επίσης, φημίζεται και για τις «βάθρες» της, τις μικρές λίμνες που σχηματίζονται από τα ρέματα στις πλαγιές του βουνού, ενώ ιδιαίτερη είναι και η ομορφιά της Χώρας, που «φωλιάζει» σε ένα κοίλωμα, κάτω από τον Σάο.