GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πολιτιστικούς συλλόγους και συνεταιρισμούς στηρίζει το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης

Στην Ροδόπη περιόδευσε την Τετάρτη 15 Μαΐου η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Ελευθερία Χατζηγεωργίου, που ανέλαβε καθήκ...


Στην Ροδόπη περιόδευσε την Τετάρτη 15 Μαΐου η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Ελευθερία Χατζηγεωργίου, που ανέλαβε καθήκοντα μετά την Κατερίνα Νοτοπούλου.

Κατά σειρά ανέπτυξε τις εξής επαφές: Στο 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής έπειτα από πρόσκληση του σχολείου προς την υφυπουργό. Στο Φανάρι Ροδόπης. Συνάντηση με τουριστικούς παράγοντες της περιοχής. Συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Ανατόλια. Σύσκεψη με πολιτιστικούς φορείς και παρουσίαση του προγράμματος «Δημιουργώ», που βρίσκεται σε εξέλιξη.

“Ικανοποιώντας αίτημα των μαθητών του 1ου Γυμνασίου επισκέπτομαι το σχολείο, για να συζητήσουμε για θέματα Δημοκρατίας και αρμοδιοτήτων του υπουργείου – το σχολείο μάς μαθαίνει και το ότι οι άνθρωποι είναι πολίτες, άρα πρέπει να ξέρουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους”, δήλωσε στον “Χ” στο πλαίσιο της επίσκεψής της, προσθέτοντας: “Από την στιγμή που ανέλαβα περιοδεύω σε όλη την επικράτεια του υπουργείου, συνομιλώ με φορείς και πολίτες, ακούω με τα προβλήματα και προσπαθούμε από κοινού να βρούμε λύσεις”.

Στο πλαίσιο της παρουσίας της επισκέφτηκε τους οικισμούς Αλάν Κογιού και Ηφαίστου τις βραδινές ώρες.


Δύο προγράμματα του Υφυπουργείου
Η υφυπουργός γνωστοποίησε δύο προγράμματα του υφυπουργείου: Το πρώτο βρίσκεται σε εξέλιξη και ονομάζεται “Δημιουργώ”. Αφορά σε δράσεις πολιτιστικών συλλόγων Μακεδονίας και Θράκης που θα τρέξουν το καλοκαίρι. Το δεύτερο θα παρουσιαστεί την Παρασκευή στην Θεσσαλονίκη και ονομάζεται “Παράγω”. Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα που αφορά αγροτικούς συνεταιρισμούς και κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις κι έχει ως στόχο την προώθηση της τοπικής παραγωγής και των τοπικών προϊόντων.


Σημαντική η παρουσία Ελ. Λαφτσή στο Φανάρι
Στο Φανάρι προσκάλεσε την υφυπουργό η υποψήφια δήμαρχος Κομοτηνής Ελένη Λαφτσή. Στη συζήτηση που έγινε με φορείς και κατοίκους της περιοχής, είχε την ευκαιρία η υφυπουργός να ακούσει για τις μεγάλες και αναξιοποίητες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης που έχει η περιοχή, όπως η αξιοποίηση των παραλιών Φαναρίου-Αρωγής, με την επιτάχυνση των εργασιών ανάπλασης της παραλίας Φαναρίου από μέρους της ΕΤΑΔ και η διεκδίκηση παραχώρησης της παραλίας Αρωγής – Μέσης στο Δήμο Κομοτηνής. Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του λιμανιού του Φαναρίου ώστε να γίνει πόλος προσέλευσης σκαφών κρουαζιέρας και αναψυχής, με ταυτόχρονη μείωση των τελών ελλιμενισμού.

Άξιο αναφοράς είναι πως τέθηκε από τους παρευρισκόμενους το θέμα της αξιοποίησης του κτιρίου του Ναυτικού Ομίλου Φαναρίου, αίτημα το οποίο βρίσκει σύμφωνη και την ΠΟΛΗ-Τική Ανατροπή. Σύμφωνα με την παράταξη έντονη ήταν η δυσφορία των κατοίκων για την εγκατάλειψη του οικισμού σε θέματα που αφορούν την καθαριότητα, τον ελλιπή φωτισμό, τον καθαρισμό των χόρτων, ακόμη και κατά τους θερινούς μήνες, ζητήματα που υποβαθμίζουν την εικόνα της περιοχής, που αποτελεί τον πιο αξιόλογο προορισμό του Δήμου Κομοτηνής και ευρύτερα της περιοχής. Η κα Λαφτσή ευχαρίστησε την υφυπουργό για την ετοιμότητα της κυβέρνησης να ξεμπλοκάρει ένα έργο πνοής για την περιοχή, όπως ο βιολογικός καθαρισμός Φαναρίου, που για πολλά χρόνια καρκινοβατούσε και που ήταν διαχρονικά στα σχέδια και στους στόχους διαδοχικών δημοτικών αρχών.

Τι συζητήθηκε με τους ξενοδόχους
Σημαντικό σημείο αποτέλεσε και η συνάντηση με τους εκπροσώπους των ξενοδόχων και των τουριστικών πρακτόρων. Τέθηκαν στο τραπέζι, πέραν των γενικότερων, σημαντικά ζητήματα, όπως η ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και των ιστορικών μνημείων και η διευκόλυνση της πρόσβασης των επισκεπτών σε αυτά, η δημιουργία χώρων στάθμευσης πλησίον αυτών, η προβολή και ανάδειξη συνολικά της πολυπολιτισμικής περιοχής ώστε να είναι ελκυστικός πόλος για τους απαιτητικούς επισκέπτες, μέσω των εκθέσεων, αλλά και ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας του Δήμου. Αυτή η πλατφόρμα, σύμφωνα με την ΠΟΛΗ-Τική Ανατροπή Δήμου Κομοτηνής είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί, ώστε να γίνονται γνωστά στους τουρίστες.