GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σε απόγνωση οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Δημήτριος Ψεμματάς: «Η κτηνοτροφία της περιοχής δεινοπαθεί χωρίς να νοιάζεται κανένας…»


Δημήτριος Ψεμματάς:
«Η κτηνοτροφία της περιοχής δεινοπαθεί χωρίς να νοιάζεται κανένας…»

Μια επιστολή όλο νόημα απέστειλαν πριν λίγες ημέρες από κοινού στο αρμόδιο υπουργείο οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τα άλυτα προβλήματα του κλάδου.

Όπως μάλιστα επισημαίνει για το θέμα ο κ. Δημήτριος Ψεμματάς, Πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Ξάνθης, «η τελευταία αυτή επιστολή είναι το αποτέλεσμα της κοροϊδίας που βιώνουν οι εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα από τους αρμόδιους υπουργούς τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Μας έδωσαν υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν ποτέ. Αυτό που έχουμε υποστεί από τους κυρίους Αποστόλου, Αραχωβίτη και Τσιρώνη μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως κοροϊδία. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που αποφασίσαμε να στείλουμε αντί για ευχές τη συγκεκριμένη επιστολή στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης. Μια επιστολή αιχμηρή με δόση χιούμορ και πικρία. Η αλήθεια είναι πως, πλέον, το μαχαίρι έχει φτάσει στο κόκαλο…».

Να σημειωθεί πως, η επιστολή είναι μακροσκελής και αναφέρεται επιγραμματικά στα σημαντικότερα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την κτηνοτροφία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, για την οποία, όπως σημειώνει ο κ. Δημ. Ψεμματάς, βρίσκεται σε δεινή θέση, πολύ χειρότερη από την κτηνοτροφία της υπόλοιπης χώρας, τη στιγμή μάλιστα που στην περιοχή μας σημειώνεται η μεγαλύτερη παραγωγή γάλακτος και αμνοεριφίων.

«Για να κατανοήσετε το μέγεθος της άθλιας κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας θα σας πω μόνο το εξής. Ένας κτηνοτρόφος της ΑΜ-Θ με εκατό ζώα παίρνει χίλια ευρώ τη στιγμή που άλλος συνάδελφός του στη Θεσσαλία με τα ίδια στρεμματικά κριτήρια και τον ίδιο αριθμό ζώων λαμβάνει τρεισήμισι χιλιάδες ευρώ. Αν και είμαστε πρώτοι σε παραγωγή γάλακτος και αμνοεριφίων, ερχόμαστε τελευταίοι σε όλα τα βελτιωτικά σχέδια που υπάρχουν. Έχουμε απευθυνθεί επανειλημμένες φορές προς το αρμόδιο υπουργείο, αλλά και τη διοίκηση της Περιφέρειας, χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα…» συμπληρώνει ο κ. Δημ. Ψεμματάς.

Με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Ζούμε το όνειρό μας» οι κτηνοτρόφοι της ΑΜ-Θ υπογράφουν την τελευταία τους επιστολή, εκθέτοντας τα προβλήματα που υπάρχουν, όπως η τιμή του γάλακτος, οι παράνομες ελληνοποιήσεις, η ελαστικότητα στους ελέγχους, οι δυσβάστακτες οικονομικές υποχρεώσεις, αλλά και το υψηλό κόστος παραγωγής, μέσα σε ένα πλαίσιο, όπως ειπώθηκε και πιο πάνω, χιούμορ που καταλήγει σε πικρία.