GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Αστυνομικές ταυτότητες: Η «γκάφα» και η απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Για «γκάφα» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τα δακτυλικά αποτυπώματα στις νέες ταυτότητες, που το υποχρέωσαν σε δεύτε...


Για «γκάφα» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τα δακτυλικά αποτυπώματα στις νέες ταυτότητες, που το υποχρέωσαν σε δεύτερη υπουργική απόφαση για να τα εντάξουν στα χαρακτηριστικά ασφαλείας, έκαναν λόγο δημοσιεύματα.

Σε ανακοίνωση-διάψευση, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σημειώνει πως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αναφορές σε σημερινά δημοσιεύματα.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι «στην πρώτη Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε στις 27 Απριλίου 2018, δεν είχαν ενταχθεί τα δακτυλικά αποτυπώματα στα χαρακτηριστικά ασφαλείας των νέων ταυτοτήτων, καθώς δεν είχε οριστεί σχετική υποχρέωση των Κρατών Μελών της Ε.Ε. και μόλις τον περασμένο μήνα (Απρίλιος 2019) η υποχρέωση αυτή συμπεριλήφθηκε στον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Κανονισμό.

«Στο πλαίσιο αυτό η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (8200/0-181621/2019, ΦΕΚ 1671, Β’, 14 Μαΐου 2019) με την οποία τροποποιήθηκε η αρχική, αποτελεί εναρμόνιση στον ευρωπαϊκό κανονισμό», επισημαίνει η ανακοίνωση και καταλήγει:

«Με βάση τα παραπάνω οι αναφορές στα δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».