GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Απάντηση του Φ. Καραλίδη, στην ομιλία του Πρωθυπουργού στην Ξάνθη, σχετικά με τις κυβερνητικές παρεμβάσεις και το υλοποιούμενο έργο στο ν. Ξάνθης

Κύριε Πρωθυπουργέ, «Η μισή συγκεκαλυμμένη αλήθεια είναι χειρότερη από ψέμα …»


Κύριε Πρωθυπουργέ,
«Η μισή συγκεκαλυμμένη αλήθεια είναι χειρότερη από ψέμα …»

Τη Δευτέρα 06-05-2019 στην Ξάνθη, ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας στην ομιλία του ανέφερε αναλυτικά έργα, παρεμβάσεις και χρηματοδοτήσεις στην περιοχή μας, που βρίθουν ανακριβειών και απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι στο ΕΣΠΑ 2014-2020 εγκρίθηκαν για την Ξάνθη έργα ύψους 37,6 εκ ευρώ! 14 φορές περισσότερα από την τετραετία 2010-2014 που ήταν 2,6 εκ ευρώ!


Λέμε λοιπόν κ. Τσίπρα ότι το μόνο αξιόλογο έργο ΕΣΠΑ στο νομό Ξάνθης την περίοδο 2014-20 είναι η δημοπράτηση του 1ου τμήματος του κάθετου άξονα Ξάνθης – Ελληνοβουλγαρικών συνόρων, προϋπολογισμού 50 εκ ευρώ.

Την περίοδο 2010-2014, το ύψος των ενταγμένων και υλοποιούμενων έργων από την τότε Περιφερειακή Διοίκηση, ήταν πάνω από 60 εκ ευρώ! Αν σε αυτά συνυπολογίσουμε τα έργα που υλοποίησαν οι Δήμοι του νομού Ξάνθης, προκύπτει ένα συνολικό έργο πάνω από 80 εκ ευρώ! Πολύ μεγαλύτερο του 2,6 που αναφέρατε κ. Τσίπρα!

Κάνατε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο της Γέφυρας Πολυσίτου ως ένα από τα χρηματοδοτούμενα σας έργα. Σας γνωρίζουμε ότι το έργο αυτό εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2007-13 τον Φεβρουάριο του 2013 (όταν δεν ήσασταν πρωθυπουργός), δημοπρατήθηκε τον Απρίλιο του 2013, η σύμβαση υπεγράφη τον Αύγουστο του 2013 και ήταν προϋπολογισμού 6 εκ ευρώ.

Πάντως σαν πολίτες του Ν. Ξάνθης θα περιμέναμε από τον κ. Τσίπρα να πει δυο λόγια για τις χρηματοδοτήσεις μεγάλων έργων που χρειάζεται η περιοχή, όπως:

Την χρηματοδότηση του κάθετου άξονα με επιπλέον 50 εκ ευρώ ώστε να δημοπρατηθεί το 2ο τμήμα της μελέτης Ξάνθης – Ε/Β συνόρων
Τη χρηματοδότηση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Τοξότες – Λιμάνι Καβάλας
Τη χρηματοδότηση του αρδευτικού της πεδιάδας της Ξάνθης προϋπολογισμού 100 εκ ευρώ (μετά τη θετική απόφαση του ΣτΕ για το έργο).
Τη χρηματοδότηση αναδασμών στην περιοχή σε συνδυασμό με το αρδευτικό πεδιάδας της Ξάνθης
Για τις νέες επενδύσεις που ίσως θα γίνουν στην περιοχή μας!!!
Δυστυχώς αυτά μπορεί να διαφεύγουν του ενδιαφέροντος των κυβερνόντων για το νομό και όταν μιλούν για«δίκαιη ανάπτυξη» μάλλον κάτι άλλο εννοούν…

Ένα είναι σίγουρο, ότι ο Ν. Ξάνθης καταγράφει σχεδόν μηδενικό υλοποιούμενο έργο από ευρωπαϊκούς πόρους!

Ο Επικεφαλής
Της Κοινωνικής Συμμαχίας
Φώτης Καραλίδης