GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σάρωσε το μειονοτικό ΚΙΕΦ σε Ξάνθη και Ροδόπη

Μέσα στον ορυμαγδό των εκλογών κανένας θεσμός προστασίας της χώρας, δεν έριξε όπως συνήθως γίνεται το βλέμμα του στην Θράκη και ποιο σ...


Μέσα στον ορυμαγδό των εκλογών κανένας θεσμός προστασίας της χώρας, δεν έριξε όπως συνήθως γίνεται το βλέμμα του στην Θράκη και ποιο συγκεκριμένα στην Ξάνθη και την Ροδόπη όπου το Προξενείο έπαιξε άνετα και χωρίς προσκόμματα σε βάρος των Εθνικών Συμφερόντων της Χώρας.

Υψηλά ποσοστά έπιασε το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας στις δύο περιφέρειες που κατέβηκε για δεύτερη συνεχόμενη εκλογική διαδικασία στις Ευρωεκλογές.

Πολύ υψηλά ποσοστά κατέγραψε το «Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας» στις εκλογικές περιφέρειες Ξάνθης και Ροδόπης σε ο,τι αφορά τις Ευρωεκλογές.

Στη Ροδόπη έρχεται πρώτο με 38% και με τη ΝΔ να είναι στη δεύτερη θέση στο 20% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 14%.


Στη δε Ξάνθη ήρθε στη δεύτερη θέση με 20,07% με τη ΝΔ να είναι πρώτη με 26,4% και τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφει κι εκείνος νούμερα κοντά στο 20%.

Το 2014 το ΚΙΕΦ είχε «γράψει» πρωτιές με 42% και 25% σε Ροδόπη και Ξάνθη.

Το κόμμα ιδρύθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 1991 από τον Σαδίκ Αχμέτ ο οποίος προήδρευσε μέχρι το θάνατό του το 1995. Ο διάδοχος του ήταν η σύζυγός του, Ισίκ Αχμέτ, η οποία προήδρευσε μέχρι το 1999.

Ο επόμενος επικεφαλής ήταν ο Αχμέτ Χατζηοσμάν μέχρι το 2007, όταν ο Χατζηοσμάν εξελέγη μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου με το ΠΑΣΟΚ.

Ο επόμενος πρόεδρος, Μουσταφά Μποσνάκ, αντικαταστάθηκε τον Ιούλιο του 2010 από τον Μουσταφά Αλή Τσαβούς. Ο Αχμέτ Χατζηοσμάν εξελέγη το 2002 και το 2006 για το Νομό Ροδόπης με το ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ-Συνασπισμού, ενώ ήταν και αντινομάρχης από το 2002 έως το 2007.

Το 5ο τακτικό γενικό Συνέδριο του ΚΙΕΦ έλαβε χώρα στις 5 Ιανουαρίου 2019, στα γραφεία του κόμματος.

Η Τσιγδέμ Ασάφογλου, η μοναδική υποψήφια στο συνέδριο, το οποίο έλαβε χώρα στα κεντρικά του κόμματος, εξελέγη ως η νέα πρόεδρος του κόμματος.