GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Έβρος: 2.700 εκλογικοί σάκοι για 645 εκλογικά τμήματα

Συνολικά 2.700 εκλογικοί σάκοι θα διανεμηθούν στα 645 εκλογικά τμήματα του νομού Έβρου. Οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου ...


Συνολικά 2.700 εκλογικοί σάκοι θα διανεμηθούν στα 645 εκλογικά τμήματα του νομού Έβρου. Οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου από εχθές παρέλαβαν το εκλογικό υλικό το οποίο και παραδίδουν στους δήμους του νομού.

Ο τεράστιος όγκος του υλικού γίνεται παραδοτέος τμηματικά με φορτηγά οχήματα, που θα χρειαστεί να εκτελέσουν ακόμη και τρία δρομολόγια προς ορισμένους δήμους.

Μέχρι σήμερα το απόγευμα εκτιμάται πάντως ότι θα έχει ολοκληρωθεί, στο νομό, η διαδικασία παράδοσης του εκλογικού υλικού που φέτος, σύμφωνα με τις υπηρεσίες παραλαβής στην Περιφερειακή Ενότητα στην Αλεξανδρούπολη, «ξεπερνά κάθε προηγούμενο, σε όγκο».

«Δύσκολη» εκτιμάται ότι θα είναι και η διαδικασία μεταφοράς των σάκων από τα δημοτικά καταστήματα κατά την παραλαβή τους από τους δικαστικούς αντιπροσώπους, όπου πιθανά, τελικά να συνδράμουν στη διαδικασία οι δήμοι.

Σημειώνεται ότι τα εκλογικά τμήματα στον Έβρο είναι συνολικά 380, όμως από αυτά μόνο τα 115 είναι ενιαία και τα υπόλοιπα 265 διαιρούνται σε εκλογικό τμήμα Ά και Β΄ όπου θα τοποθετηθούν ανάλογα οι τέσσερις κάλπες για τις δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές.

Τα ψηφοδέλτια:
Για τις περιφερειακές εκλογές στην Ανατολική Μακεδονία Θράκης, τα ψηφοδέλτια είναι συνολικά 8.

Για τις δημοτικές εκλογές, στους δήμους:
  • Αλεξανδρούπολης, ψηφοδέλτια 6
  • Σαμοθράκης, ψηφοδέλτια 3
  • Σουφλίου, ψηφοδέλτια 3
  • Διδυμοτείχου, ψηφοδέλτια 5
  • Ορεστιάδας, ψηφοδέλτια 6

Για τις ευρωεκλογές, τα ψηφοδέλτια είναι συνολικά 38.