GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πανελλήνιες 2019: Σε ποια τμήματα αναμένεται πτώση των βάσεων

Τους 78.335 θα φτάσει φέτος ο αριθμός των εισακτέων, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, ενώ περισσότερες ελπί...


Τους 78.335 θα φτάσει φέτος ο αριθμός των εισακτέων, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, ενώ περισσότερες ελπίδες για τη μία θέση στην Ανώτατη Εκπαίδευση δίνουν στους φετινούς υποψηφίους οι 3.643 επιπλέον θέσεις στα πανεπιστήμια, μετά τις φετινές Πανελλήνιες. Από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο, οι περισσότερες θέσεις έχουν διατεθεί σε αντικείμενα που έχουν μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά εργασίας, ενώ αμετάβλητες παραμένουν οι περιζήτητες και υψηλόβαθμες Ιατρικές, Νομικές και Πολυτεχνικές Σχολές.

Σημαντική αύξηση παρατηρείται σε Σχολές Οικονομικών Επιστημών, Χρηματοοικονομικές, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πληροφορικής, Ναυτιλιακές και Τουριστικές. Αυξημένες θέσεις έχουν και τα τμήματα αγροτικής ανάπτυξης και τα ΤΕΦΑΑ. Με μια πρώτη ανάγνωση, η μεγάλη αύξηση του αριθμού των εισακτέων (πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση της τελευταίας οκταετίας) «υποδηλώνει» την πτωτική πορεία που θα έχουν οι βάσεις εισαγωγής, κυρίως στα τμήματα που αυξάνουν σημαντικά τις προσφερόμενες θέσεις.