GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δεν αποτελεί προϋπόθεση ο ΓΜΟ βαθμολογίας τουλάχιστον 10 για την προαγωγή των μαθητών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης

Δεν αποτελεί πλέον προϋπόθεση για την προαγωγή των μαθητών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης ο Γενικός Μέσος Ορος βαθμολογίας ...


Δεν αποτελεί πλέον προϋπόθεση για την προαγωγή των μαθητών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης ο Γενικός Μέσος Ορος βαθμολογίας τουλάχιστον 10, καθώς με διάταξη του πολυνομοσχεδίου για την παιδεία, που ψηφίστηκε τη Μ. Εβδομάδα η προϋπόθεση αυτή έγινε προαιρετική.

Συγκεκριμένα στο τέλος της παρ. 7 του άρθρου 12 του π.δ. 126/2016 (Α ́ 211), όπως αυτή προστέθηκε με το άρθρο 1 του π.δ. 44/2017 (Α ́ 69) οι λέξεις «και γενικό μέσο όρο» αντικαθίστανται με τις λέξεις «ή γενικό μέσο όρο» και γίνεται η διάταξη ως εξής:

«7. Οι μαθητές της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης προάγονται από τάξη σε τάξη και απολύονται από το Γυμνάσιο, εφόσον σε καθένα από τα μαθήματα των Αρχαίων και των Νέων Ελληνικών έχουν βαθμό τουλάχιστον 8, σε κάθε άλλο μάθημα βαθμό τουλάχιστον 10 ή γενικό μέσο όρο βαθμολογίας τουλάχιστον 10».

Τι ίσχυε:
«7. Οι μαθητές της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης προάγονται από τάξη σε τάξη και απολύονται από το Γυμνάσιο, εφόσον σε καθένα από τα μαθήματα των Αρχαίων και των Νέων Ελληνικών έχουν βαθμό τουλάχιστον 8, σε κάθε άλλο μάθημα βαθμό τουλάχιστον 10 και γενικό μέσο όρο βαθμολογίας τουλάχιστον 10».