GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ROAD SAFETY:

Με αφορμή τις δράσεις που οργανώνονται από 6-12 Μάϊου 2019 σε όλον τον κόσμο στο πλαίσιο της 5ης ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ Γ...


Με αφορμή τις δράσεις που οργανώνονται από 6-12 Μάϊου 2019 σε όλον τον κόσμο στο πλαίσιο της 5ης ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ #UNGRSW το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, το Γραφείο Εθελοντισμού και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία το Τμήμα Τροχαίας Αλεξανδρούπολης και με τον Πανελλήνιο Οργανισμό «SOS Τροχαία Εγκλήματα» προβάλλει καμπάνια Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης με εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν την Οδική Ασφάλεια για όλο τον μήνα Μάιο.

Κάθε μέρα «ταξιδεύουμε» προς τη δουλειά, το σχολείο ή για αναψυχή και περισσότεροι από 1.350.000 άνθρωποι σκοτώνονται ετησίως στους δρόμους του κόσμου. Ας μένουμε διαρκώς ενημερωμένοι και ας απαιτούμε τη σωστή συμπεριφορά και την εφαρμογή των νόμων για την ασφάλεια στους δρόμους.

Ειδικότερα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα συμμετέχουν θα ευαισθητοποιηθούν γύρω από δύο βασικούς άξονες :
  • Αξιολόγηση της ασφάλειας γύρω από τα σχολεία
  • Αλλαγή της συμπεριφοράς για ασφαλέστερους δρόμους

Κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών δράσεων τα παιδιά θα ενημερωθούν για θέματα γύρω από την οδική ασφάλεια, θα κάνουν εικονική προσομοίωση φορώντας τα ειδικά γυαλιά DRUNK BUSTERS για να έρθουν σε επαφή με την αίσθηση της οδήγησης υπό μέθη, ενώ ταυτόχρονα θα προβληματιστούν και θα κινητοποιηθούν μέσα από εργαστήρια και παιχνίδια, ώστε να αυξήσουν την ασφάλεια στο δρόμο και να μειώσουν τα συμβάντα απρόσεκτης οδήγησης.

«Αγαπάμε την ταχύτητα των 30χλμ!» / «Χαμηλώνουμε ταχύτητα» / «Σώζουμε Ζωές» / «Τα τροχαία δεν είναι ατυχήματα είναι Εγκλήματα που θα μπορούσαν να αποφευχθούν»/ «Ποτέ οδήγηση υπό επήρεια»/ «Ας είμαστε ευγενείς- Όλοι μοιραζόμαστε τον ίδιο δρόμο στον κόσμο»/ είναι μερικά από τα μηνύματα που θα παίρνουν μαζί τους τα παιδιά φεύγοντας από τη Βιβλιοθήκη, ενώ θα ακολουθήσουν άλλα τόσα εμπνευσμένα από τους ίδιους τους μαθητές ολοκληρώνοντας ωριαία εργαστήρια με ιδέες για «το Ευτυχισμένο Σχολείο – χωρίς δυστυχήματα»

Η δέουσα ενημέρωση και ευαισθητοποίηση πάνω σε θέματα οδικής ασφάλειας από την μικρή ακόμη ηλικία συμβάλλει δυναμικά στην μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων.

Δηλώσεις συμμετοχής για επίσκεψη μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γίνονται κάθε πρωί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης στο τηλέφωνο 2551089690.

Επιπλέον, με αφορμή τα παραπάνω καλούμε τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης να δώσουν το παρόν στις 8 Μαΐου, ώρα 12.00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αίνου 46 σε οργανωμένη εκδήλωση που θα τερματίσει μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης συμμετέχοντας στη μεγάλη παγκόσμια καμπάνια στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια (προηγείται επίσης δήλωση συμμετοχής). #UNGRSW #SpeakUp #SaveLives