GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Άλλα κατήγγειλε η παράταξη «Ξάνθη Σταυρούπολη Νέα Εποχή» και για άλλα απάντησε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ

Απάντηση του Προέδρου της ΔΕΥΑΞ


Απάντηση του Προέδρου της ΔΕΥΑΞ

Σε απάντηση των δηλώσεων του δημοτικού συμβούλου και μέλους της διοίκησης της ΔΕΥΑ κου Ιπποκράτη Καμαρίδη αναφορικά με την αποτελεσματικότητα της διοίκησης της Επιχείρησης έχουμε να απαντήσουμε τα εξής: Δεν γνωρίζουμε αν ο κος Καμαρίδης ψεύδεται συνειδητά ή ασυνείδητα. Δεν γνωρίζουμε επίσης αν συμμετέχει ουσιαστικά στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ ή απλώς δυσκολεύεται να αντιληφθεί τις αποφάσεις που λαμβάνονται, μερικές μάλιστα ομόφωνα με τη δική του ψήφο, ή τελικά απλώς αρέσκεται σε φλύαρες μεγαλοστομίες που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Αδυνατούμε δυστυχώς να τον παρακολουθήσουμε αλλά σεβόμενοι τον θεσμικό του ρόλο του υπενθυμίζουμε ορισμένες αλήθειες πικρές, τις οποίες επιμένει να αγνοεί τόσο αυτός όσο και οι «πρόθυμοι» πληροφοριοδότες του εντός της επιχείρησης που του διοχετεύουν αυτές τις «πληροφορίες», θέλοντας να καταστούν ρυθμιστές της κατάστασης στις επικείμενες δημοτικές εκλογές όπου ονειρεύονται αλλαγές στην διοίκηση. Μάλλον δεν γνωρίζει τι ψηφίζει κατά τις συνεδριάσεις του Δ.Σ., όταν παρευρίσκεται διαφορετικά σκόπιμα επιδιώκει να αποκρύπτει την πραγματικότητα και να παραπληροφορεί τόσο τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που τον επέλεξαν για τη θέση αυτή αλλά και τους πολίτες της Ξάνθης.

Τον συμβουλεύουμε με όλη την καλή μας διάθεση και πίστη, να μην υιοθετεί άκριτα, οποιαδήποτε ατεκμηρίωτη πληροφορία του υποβάλλουν, όσον αφορά τα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ έργα καθώς και τις προτάσεις για ένταξη έργων, που έχουν υποβληθεί και βρίσκονται στη φάση της αξιολόγησης. Επισημαίνουμε μάλιστα ότι ο αριθμός αυτών των έργων θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερος εάν οι πληροφοριοδότες του ανταποκρίνονταν εγκαίρως στις υποχρεώσεις τους και δεν αντάλλασαν την οκνηρία τους με την δική του κάλυψη. Η ταύτιση του με την παλιά κακή νοοτροπία που χαρακτήριζε τα διοικητικά της επιχείρησης αδικεί τόσο την επιχείρηση που υποτίθεται διοικεί σήμερα όσο και τους δημότες όσο και την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων ενώ δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις στους δημότες τους οποίους με συνέπεια και εντιμότητα υπηρετούμε.

Υπενθυμίζουμε αν και οφείλει να το γνωρίζει, ότι από το 2016 που άρχισε η υλοποίηση των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020 μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί και ήδη εκτελούνται τρία έργα ύδρευσης ενώ έχουν υποβληθεί προτάσεις για άλλα τέσσερα έργα, τα οποία βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης από την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας, μεταξύ των οποίων και αυτά που αφορούν την σύνταξη/επικαιροποίηση Γενικού Σχεδίου Ύδρευσης (MASTER PLAN), και υλοποίησης σχεδίου ασφάλειας νερού. Ίσως τελικά η επιλογή του να εκτίθεται εξ αιτίας της προσήλωσης του σε έναν ανέξοδο λαϊκισμό και μια ακατάσχετη πολυλογία να είναι συνειδητή και υποδηλώνει την αγωνία του να επιβεβαιώσει την ορθότητα της επιλογής του να μην κατέλθει επικεφαλής του συνδυασμού του αλλά να στοιχηθεί πίσω από πρόσωπα που αποτελούσαν το παλιό πολύχρονο σύστημα εξουσίας της επιχείρησης που επιδιώκει την νεκρανάσταση του.

Σύντομα το έργο της διοίκησης θα τεθεί υπόψη του λαού της πόλης. Όταν το διαβάσει, είμαστε σίγουροι ότι θα αισθανθεί περήφανος που διετέλεσε μέλος αυτής της διοίκησης της επιχείρησης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Δ.Ε.Υ.Α.ΞΑΝΘΗΣ
Σδρέβανος Μαρίνος
Ανταπάντηση Καμαρίδη – Δημούδη

Είναι αλήθεια κε πρόεδρε της ΔΕΥΑΞ, ότι δεν περίμενα διαφορετική απάντηση από αυτήν που μου απευθύνατε πριν λίγο. Αναλώνεστε σε θέματα που καμία σχέση δεν έχουν με το ζητούμενο, εκ των οποίων τα περισσότερα αποκυήματα φαντασίας! Σας υπενθυμίζω ότι με δημόσια δήλωσή μου αναφέρθηκα σε ΜΗ ΣΥΝΝΟΜΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ως λόγο της μη συμμετοχής μου το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Αλήθεια, πως μπορείτε να με θεωρείτε μέλος της διοίκησης της ΔΕΥΑΞ από την στιγμή που δεν με εκχωρείτε τα αιτηθέντα πρακτικά των συνεδριάσεων, παρά τις συνεχείς οχλήσεις μου;

Όσον αφορά την «ταμπακιέρα» κε πρόεδρε, το δημόσιο ερώτημα του συνδυασμού μας (καθόσον μέχρι τις εκλογές, όπως άλλωστε κι εσείς και ο Δήμαρχος και όλοι οι θεσμικοί του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης λειτουργούμε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ως συνδυασμός ΞΑΝΘΗ-ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, άσχετα με τις μετέπειτα επιλογές μας), αφορούσε συγκεκριμένα τα προγράμματα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και ΙΙ, τα οποία μοίρασαν έργα σε ύδρευση και αποχέτευση ύψους 900.000.000 ευρώ σε όλη την επικράτεια. Το ερώτημά μας λοιπόν σαφές κε Σδρέβανε: Πόσα έργα προτάθηκαν και εντάχθηκαν από την ΔΕΥΑΞ στα συγκεκριμένα προγράμματα;

Αν λοιπόν είναι ψευδής η αναφορά μας (και εδώ αγγίζετε τα όρια της συκοφαντίας) ότι η ΔΕΥΑΞ δεν πήρε ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ έργα από τα συγκεκριμένα προγράμματα, είμαστε πρόθυμοι να το παραδεχθούμε δημόσια και να ζητήσουμε συγνώμη. Αν όμως είναι αληθές το γεγονός, ότι η ΔΕΥΑ Ξάνθης πήρε ΜΗΔΕΝ ευρώ για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης από ένα πρόγραμμα που έδωσε λεφτά με το «τσουβάλι» για τέτοιες περιπτώσεις, τότε ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ με επόμενη ανακοίνωσής σας να βγείτε και να ζητήσετε εσείς συγνώμη από εμάς (τους υπογράφοντες την ερώτηση) και από τους δημότες της Ξάνθης γι’ αυτή την αμέλειά σας.

Για τον δημοτικό συνδυασμό
ΞΑΝΘΗ-ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
Ιπποκράτης Καμαρίδης
Χρυσούλα Δημούδη


Εγγραφή στο newsletter