GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Δες τι άλλο μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένη εκτός από τα λεφτά και τα ταξίδια

Αγαπάμε τα ταξίδια και ονειρευόμαστε διακοπές σε όμορφους προορισμούς.


Αγαπάμε τα ταξίδια και ονειρευόμαστε διακοπές σε όμορφους προορισμούς.
Την ίδια ώρα ένα αίσθημα ασφάλειας μας προσφέρουν τα χρήματα που είναι αναγκαία για να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας και να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες της καθημερινότητας.

Οι ερευνητές ωστόσο, διαπίστωσαν ότι ούτε τα χρήματα, ούτε τα ταξίδια μας προσφέρουν τόση χαρά, όσο μία άλλη δραστηριότητα που μπορούμε όλοι να εντάξουμε στο πρόγραμμά μας.

Οι γνωστές στους περισσότερους από εμάς ενδορφίνες, είναι άκρως ευεργετικές μιας και μας ηρεμούν, μας προκαλούν το αίσθημα της ευδαιμονίας και βελτιώνουν τη διάθεσή μας.

Τα επίπεδα των ενδορφινών αυξάνονται όταν εκτελούμε κάποιες λειτουργίες. Μία από αυτές είναι η γυμναστική.

Οταν γυμναζόμαστε αυξάνονται τα επίπεδα των ενδορφινών και έτσι μετά από μια άσκηση αισθανόμαστε πολύ όμορφα.

Γνωρίζουμε ότι η γυμναστική αποτελεί το φάρμακο για διάφορες ασθένειες, από τις καρδιολογικές παθήσεις μέχρι την οστεοπόρωση.

Πρόσφατα, όμως, η άσκηση θεωρήθηκε -μεταξύ άλλων- και φυσικό αντικαταθλιπτικό, μια αποτελεσματική θεραπεία για τη θλίψη, το άγχος και τη μελαγχολία.

Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει τώρα πως τα ομαδικά αθλήματα αλλά και γενικότερα η τακτική σωματική άσκηση συντελούν και σε καλύτερη ψυχική υγεία.

Η ένταξη της καθημερινής άσκησης στη ζωή μας όχι μόνο ωφελεί το σώμα μας και την αυτοπεποίθησή μας, αλλά βελτιώνει τη διάθεσή μας, την ποιότητα ζωής μας αλλά και την ψυχική μας ηρεμία.

Η έκκριση σεροτονίνης και ενδορφινών την ώρα της άσκησης, συμβάλλουν στην καλή διάθεση, δρουν κατευναστικά σε περιπτώσεις άγχους ή έντονου θυμού και βοηθούν το μυαλό να ξεχαστεί.

Ευρήματα μελετών δείχνουν ότι οι άνθρωποι που έχουν αυξημένα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας εμφανίζουν λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης από ανθρώπους που δεν είναι δραστήριοι, και αυτό ισχύει για όλες τις ηλικίες.

Εχει αποδειχθεί ότι η συστηματική άσκηση, σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή, μπορεί να διατηρήσει την ψυχική ισορροπία.

Πότε ξεκινάμε;