GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΔΙΚΑΙΩΣΗ Θ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ – ΑΚΥΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ

Με τη σημερινή απόφαση του ασκούντος χρέη Ελεγκτή Νομιμότητας έπεσε στο κενό η προσπάθεια του Περιφερειάρχη ΑΜΘ να ακυρωθεί ο ρόλος το...


Με τη σημερινή απόφαση του ασκούντος χρέη Ελεγκτή Νομιμότητας έπεσε στο κενό η προσπάθεια του Περιφερειάρχη ΑΜΘ να ακυρωθεί ο ρόλος του αιρετού χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας. Ταυτόχρονα αναιρέθηκε μια εκδικητική προσπάθεια του Περιφερειάρχη, η οποία περιβαλλόταν από μια σαφή διάθεση αυθαιρεσίας και υποτίμησης κάθε έννοιας νομιμότητας.
Η απόφαση που εκδόθηκε σήμερα επαναφέρει την κανονικότητα στην δημοκρατική λειτουργία της Περιφέρειας και διαλύει το θέατρο εντυπώσεων που επιχειρήθηκε να στηθεί σε βάρος του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλου με την αφαίρεση αρμοδιοτήτων από αυτόν και τη μεταφορά τους σε έναν θεματικό Αντιπεριφερειάρχη της αρεσκείας του Περιφερειάρχη.

Η παράταξη της «Περιφερειακής Σύνθεσης» δηλώνει ότι εμμένει στις αυτονόητες αρχές:

της δημοκρατίας και του σεβασμού στην ετυμηγορία των πολιτών της Π.Ε Καβάλας
της νομιμότητας. Στην δημοκρατία κανείς δεν δικαιούται να αποφασίζει έξω από τα όρια που καθορίζει το ισχύον νομικό πλαίσιο της ευπρέπειας. Κανείς δεν δικαιούται να παριστάνει κάτι που δεν είναι και στη προκείμενη περίπτωση να παριστάνει τον αιρετό χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας!
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πολίτες της Π.Ε Καβάλας και της Π.Ε Θάσου ποτέ δεν αμφέβαλαν για το ποιο είναι το πρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, ενώ καταγράφηκε και η αντίδρασή τους στη πιο πάνω μεθόδευση.

Ο επικεφαλής της παράταξης της «Περιφερειακής Σύνθεσης» και Υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης δήλωσε σχετικά: «Χαιρετίζω την αποκατάσταση της νομιμότητας και της κανονικότητας, η οποία προκύπτει από την δικαίωση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θ. Μαρκόπουλου και από την ακύρωση της απαράδεκτης απόφασης του Περιφερειάρχη ΑΜΘ σχετικά με την αφαίρεση μέρους των αρμοδιοτήτων του και τη μεταφορά τους σε άλλο πρόσωπο. Η παράταξή μας συνεχίζει την προσπάθεια της για το μέλλον του τόπου μας συνθέτοντας όλες τις υγιείς δυνάμεις της Περιφέρειας».

Περιφερειακή Σύνθεση