GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



«Σείστηκε» η Νέα Υόρκη από τους εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς

Χιλιάδες άτομα κάθε ηλικίας, παρέλασαν, την Κυριακή 14/04/2019, με τις κοινότητες, τα σχολεία, τους συλλόγους κι άλλους οργανισμούς της ...

Χιλιάδες άτομα κάθε ηλικίας, παρέλασαν, την Κυριακή 14/04/2019, με τις κοινότητες, τα σχολεία, τους συλλόγους κι άλλους οργανισμούς της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, πολλά φορώντας εθνικές ενδυμασίες ενώ χιλιάδες ήταν κι αυτοί που την παρακολούθησαν από τα πεζοδρόμια, κρατώντας γαλανόλευκες σημαίες.

Αυτοί όμως που ξεχώρισαν ήταν οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς. Ανάμεσα στις 11 Φιλαρμονικές ήταν και η μπάντα της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος» που ταξίδεψε από την Κέρκυρα για τις επετειακές εκδηλώσεις. Συγκινητική ήταν η στιγμή που οι εύζωνες έκαναν παρέλαση και η φιλαρμονική παιάνιζε το «Μακεδονία Ξακουστή».

Τελετάρχης της εθνικής παρέλασης ήταν ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζορτζ Μάρκους. Η φετινή παρέλαση ήταν αφιερωμένη στη θλιβερή επέτειο των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και τα συνθήματα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας κυριάρχησαν.

Επίσης πολλά ήταν τα συνθήματα για λευτεριά στην Κύπρο, κατά της συμφωνίας των Πρεσπών και υπέρ των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Γενικός Πρόξενος, δρ Κωνσταντίνος Κούτρας, την Κύπρο ο Επίτροπος της Προεδρίας για Θέματα Αποδήμων, Φώτης Φωτίου, παρέλασαν μαζί με τους ομογενείς, ο ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάζιο, επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσαρλς Σούμερ, η φιλέλλην βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι, οι ομογενείς πολιτειακοί γερουσιαστές Μιχάλης Γιάνναρης, Λου Ραπτάκης και Ανδρέας Γουνάρδης, οι πολιτειακοί βουλευτές Αραβέλλα Σιμωτά και Νικολ Μαλλιωτάκη, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κωνσταντινίδης και η εισαγγελέας της Κομητείας Νάσο Μαντλίν Σίγκα. Στην πρώτη γραμμή κι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, που το πρωί της Κυριακής προεξήρχε της δοξολογίας, παρουσία των διπλωματικών αρχών, των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς κι άλλων επισήμων.