GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Περιοδεία του Κώστα Κατσιμίγα στην Αλεξανδρούπολη

Σειρά επισκέψεων και συναντήσεων πραγματοποίησε την Τετάρτη, 10 Απριλίου, στην Αλεξανδρούπολη, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολική...



Σειρά επισκέψεων και συναντήσεων πραγματοποίησε την Τετάρτη, 10 Απριλίου, στην Αλεξανδρούπολη, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, Κώστας Κατσιμίγας, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους Έβρου Νίκο Αργυρίου, Γιώργο Δαλαμπίρα, Σπύρο Δέδογλου, Ελένη Παπαχρήστου και Σοφία Τερζή.

Πρώτος σταθμός τους ήταν τα γραφεία του ΕΛΓΑ Αλεξανδρούπολης, όπου ενημερώθηκαν εκτενώς από τον Περιφερειακό Διευθυντή, Θανάση Πανάγο, τον Υποδιευθυντή, Δημήτρη Πανταζή, και τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων, Γιάννη Καφετζόπουλο, για τη λειτουργία του Οργανισμού και για τα ζητήματα που άπτονται της χορήγησης αποζημιώσεων στους αγρότες της περιοχή μας, για ζημιές στη φυτική παραγωγή.


Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ και τα μέλη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας επισκέφτηκαν επίσης το ΚΑΠΗ, όπου συνομίλησαν με ηλικιωμένους, και την Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ), όπου ενημερώθηκαν από το προσωπικό για τη λειτουργία της νεοσύστατης δομής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και συμφώνησαν στην ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσής της με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και έμψυχο δυναμικό.




Στο Υποκατάστημα του ΕΦΚΑ Αλεξανδρούπολης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τη Διευθύντρια, κ. Λίτσα Κουκουβέλα, καθώς επίσης με στελέχη και με εργαζόμενους, για τη λειτουργία του φορέα και για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν. Η ανεπαρκής κτιριακή υποδομή, όπου φιλοξενείται το Υποκατάστημα, αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα, για το οποίο, όπως επισημάνθηκε, η Περιφέρεια έχει τη δυνατότητα να συνδράμει και να προσφέρει λύσεις.


Στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας Π.Ε. Έβρου, ο κ. Κατσιμίγας και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι συνάντησαν τη Διευθύντρια, κ. Ευαγγελία Κοσμαδάκη, και συνομίλησαν με στελέχη και εργαζόμενους για το σημαντικό έργο που επιτελούν, ενώ συνομολόγησαν την ανάγκη περεταίρω στελέχωσης των υπηρεσιών.



Μετά την ολοκλήρωση των επαφών τους, περιηγήθηκαν στους χώρους του παλιού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, που πρόσφατα παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας, κ. Κατσιμίγας, διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι η αξιοποίηση του παλαιού Νοσοκομείου πρέπει να γίνει με όρους αειφόρου ανάπτυξης, δηλαδή με την επανάχρηση του υγιούς κτιριακού αποθέματος, κατόπιν υλοποίησης των αναγκαίων παρεμβάσεων, και σίγουρα όχι με κατεδάφιση των υπαρχόντων κτιρίων. Δεσμεύτηκε δε για τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια των μελετών και των έργων που θα απαιτηθούν, με σκοπό οι χώροι του παλιού Νοσοκομείου να διατεθούν προς χρήση, το συντομότερο δυνατό, στις τοπικές δομές και υπηρεσίες και φυσικά στην τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης.