GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Το ΤΑΙΠΕΔ έστειλε τους διαγωνισμούς για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας στο υπουργείο Ναυτιλία

Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και του ΤΑΙΠΕΔ για την προκήρυξη των διαγωνισμών των λιμένων της Αλεξανδ...


Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και του ΤΑΙΠΕΔ για την προκήρυξη των διαγωνισμών των λιμένων της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας.

Οι δύο πλευρές, σε συνάντηση τις επόμενες ημέρες, θα αποφασίσουν ποιες επιμέρους δραστηριότητες των δυο λιμένων θα παραχωρηθούν και για πόσα έτη, εάν και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα παραχωρηθεί ο εμπορευματικός σταθμός και στο λιμάνι της Καβάλας ο εμπορικός λιμένας «Φίλιππος Β’».

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Αρης Ξενόφος, μιλώντας στο συμπόσιο που πραγματοποίησε, στη Θεσσαλονίκη, η Ελληνική Επιτροπή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC) γνωστοποίησε ότι μετά το Πάσχα θα “τρέξει” η διαγωνιστική διαδικασία για την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα.

Όπως αποφασίστηκε, θα προκηρυχθούν δυο διαφορετικοί διαγωνισμοί και όχι ένας ενιαίος. Ωστόσο, κάθε υποψήφιος επενδυτής θα μπορεί να καταθέσει ενδιαφέρον και για τα δυο λιμάνια, εάν το επιθυμεί.

Όπως όλα δείχνουν, εάν και δεν έχει αποφασιστεί, η διάρκεια της παραχώρησης θα ξεπερνά τα 30 χρόνια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του metaforespress.gr, τα επόμενα λιμάνια που θα παραχωρηθούν είναι του Βόλου, της Ηγουμενίτσας, της Κέρκυρας και της Ελευσίνας.