GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Συμβουλές για να ντύνετε εύκολα το μωρό

Το ντύσιμο του μωρού έχει κάποια σημεία προσοχής, αφού δε του αρέσει να το ακινητοποιείτε και πονάει εύκολα αν κάνετε άτσαλες κινήσ...



Το ντύσιμο του μωρού έχει κάποια σημεία προσοχής, αφού δε του αρέσει να το ακινητοποιείτε και πονάει εύκολα αν κάνετε άτσαλες κινήσεις. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είσαστε γρήγορη και αποτελεσματική:
Προσπαθήστε να του φορέσετε το ρουχαλάκι στον κορμό του και να το ξαπλώσετε όταν χρειαστεί να το ντύσετε από κάτω και να ολοκληρώσετε τη διαδικασία. Αν δε σας βολεύει να κάνετε το πρώτο σκέλος με το μωρό στα χέρια, κάντε όλη τη διαδικασία έχοντάς το ξαπλωμένο.

Όταν χρειαστεί να του βάλετε ολόσωμο φορμάκι, ξεκινάτε από τα πόδια και στο τέλος περνάτε τα χεράκια του στα μανίκια. Όσο το ντύνετε, μην ξεχνάτε να του μιλάτε γλυκά.

Για να μην πονέσει το μωρό όταν προσπαθείτε να του φορέσετε κάποιο μπλουζάκι, προσέξτε την εξής λεπτομέρεια. Βάζετε τα δάχτυλά σας στη λαιμόκοψη, τη στιγμή που είναι να το περάσετε από το κεφαλάκι του.

Μη ζορίσετε πολύ το μωρό αν δείτε μεγάλη αντίδραση τη στιγμή που πάτε να του περάσετε τα χεράκια του στα μανίκια. Το κάνετε σε δεύτερο χρόνο, με αργές και απαλές κινήσεις και ενώ παράλληλα του μιλάτε.

Είναι βασικό να του αγοράζετε ρουχαλάκια που να μπαίνουν και να βγαίνουν εύκολα και γενικά να είναι πρακτικά.

Τέλος, ένα κλασικό λάθος των γονέων είναι ότι δεν αφήνουν το παιδί να κυνηγήσει τα όνειρά του και να διαμορφώσει τη δική του προσωπικότητα, παρά το αντιμετωπίζουμε ως προέκταση του εαυτού μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.