GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τι προβλέπει η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας για την καπνοβιομηχανία

Μεσοσταθμική αύξηση μισθών 2%, αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου 2019 για τους εργαζόμενους στην καπνοβιομηχανία προβλέπει η Συλλογική Σύμβ...


Μεσοσταθμική αύξηση μισθών 2%, αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου 2019 για τους εργαζόμενους στην καπνοβιομηχανία προβλέπει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψαν ο ΣΕΒ και η Ομοσπονδία Εργαζομένων Καπνοβιομηχανιών Ελλάδος, την Παρασκευή 29/3/2019.

Η σύμβαση είναι διετής (διάρκεια ισχύος 2019-2020), καλύπτει τους εργαζόμενους στις καπνοβιομηχανίεςόλης της χώρας. Οι μισθολογικές αυξήσεις σύμφωνα με τον ΣΕΒ, εφαρμόζονται σε όλες τις κατηγορίες της σύμβασης, ενώ εντάσσονται και νέες ειδικότητες σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες και συνθήκες λειτουργίας των καπνοβιομηχανιών όλης της χώρας.

Σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος τόνισε ότι «ο ΣΕΒ τάσσεται υπέρ των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που είναι αποτέλεσμα συμφωνίας μεταξύ των συμβαλλομένων μερών, σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας της Καπνοβιομηχανίας επιβεβαιώνει τη συλλογική αυτονομία όπως και τη βούληση των εργαζομένων και εργοδοτών να ρυθμίζουν τις σχέσεις τους με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις υπό καθεστώς ισότητας, δικαιοσύνης και ελευθερίας».