GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης με τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκη

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβ...


Την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργο Σταθάκη, παρουσία του Προέδρου του Κ.Α.Π.Ε., Βασίλη Τσολακίδη, του αντιδημάρχου Τραϊανουπόλεως, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Ιωάννη Φαλέκα, του Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, Μενέλαου Μαλτέζου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνου Γκοτσίδη και του δημοτικού συμβούλου και υπεύθυνου του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης, Ιωάννη Ναϊτίδη.

Επίκεντρο της συνάντησης αποτέλεσαν τα ενεργειακά θέματα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, όπως η αντικατάσταση του ενεργοβόρου δημοτικού οδοφωτισμού με νέας τεχνολογίας χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης φωτισμό LED, οι γεωθερμικές γεωτρήσεις στο γεωθερμικό πεδίο στην περιοχή Αετοχωρίου, η ενεργειακή αναβάθμιση δέκα δημοτικών κτιρίων, και αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως η τηλεθέρμανση Φερών και Τραϊανούπολης, το LNG, η κατασκευή δημοτικής μονάδας πέλετ και η ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού κλειστού κολυμβητηρίου και σχολικών μονάδων. Επίσης, ο Ευάγγελος Λαμπάκης έθεσε στον Υπουργό το θέμα των καλυβών στο Δέλτα του Έβρου και τον ενημέρωσε για τα όσα συζητήθηκαν στη χθεσινή σχετική σύσκεψη φορέων.

Ο Γιώργος Σταθάκης δήλωσε σχετικά:«Με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης έχουμε συνεργαστεί πάρα πολλές φορές γιατί έχουμε πάρα πολλά κοινά ενεργειακά προγράμματα. Ο Δήμος έχει κάνει τεράστια πρόοδο και συμμετέχει σε όλα τα πρωτοποριακά προγράμματα, τα ενεργειακά, και αυτή ήταν μια συνάντηση περισσότερο για να δούμε πώς έκλεισε ένας κύκλος από αυτά τα έργα και να δούμε ποια είναι σε εξέλιξη και τι χρειάζεται να κάνουμε για να ολοκληρωθούν και τα υπόλοιπα. Εγώ θεωρώ ότι ο επόμενος κύκλος έργων θα είναι επικεντρωμένος στην εξοικονόμηση ενέργειας, απόλυτα προσανατολισμένος προς τα εκεί με υψηλούς εθνικούς στόχους και οι δήμοι θα πρέπει να είναι κατεξοχήν φορείς, οι οποίοι θα συμμετέχουν στην εξοικονόμηση ενέργειας. Συνεπώς όλες οι σκέψεις για νέα προγράμματα εξοικονόμησης είναι στο τραπέζι».

Ο Ευάγγελος Λαμπάκης δήλωσε σχετικά: « Σε ό,τι αφορά τα σχέδια της ενέργειας ο κ. Σταθάκης είναι πραγματικά ο φίλος υπουργός, γιατί συμβαδίζουμε σε όλα αυτά τα προγράμματα, στα πρότζεκτ και βέβαια τα γνωρίζει όλα. Γνωρίζει τα πάντα, είναι αρωγός στην προσπάθειά μας. Μακάρι να υπάρξουν κι άλλοι δήμοι, μιλώντας ως Πρόεδρος της Π.Ε.Δ., ιδιαίτερα στην Περιφέρειά μας που να έχουν μελέτες και να προωθούν τέτοια σχέδια. Ο Υπουργός Ενέργειας είναι έτοιμος να τα χρηματοδοτήσει, αρκεί να υπάρξει τέτοιου είδους διάθεση και ανάγκη για προκοπή και ένα πεδίο λαμπρό, όπως είναι η ενέργεια. Επομένως, ενέργεια και προοπτική στον Δήμο Αλεξανδρούπολης με τις τηλεθερμάνσεις Φερών και Τραϊανούπολης και όλα τα άλλα τα σχέδια δίνουν την προεξάρχουσα θέση στο οικονομικό γενικότερο σκηνικό της χώρας μας».