GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ταχίνι μαγικό για λαμπερό και νεανικό πρόσωπο

Το ταχίνι είναι το ιδανικό φυσικό ενισχυτικό ομορφιάς, ενυδάτωσης, αναζωογόνησης και τόνωσης της επιδερμίδας.


Το ταχίνι είναι το ιδανικό φυσικό ενισχυτικό ομορφιάς, ενυδάτωσης, αναζωογόνησης και τόνωσης της επιδερμίδας.
Το ταχίνι, δηλαδή το αλεσμένο σουσάμι, είναι πολύ θρεπτικό και τονωτικό. Το σουσάμι, σε όλες τις εκδοχές του (σπόροι, λάδι, ταχίνι), είναι από τις πιο πλούσιες σε θρεπτικά στοιχεία τροφές για τον οργανισμό και την επιδερμίδα και χρησιμοποιoύνται εδώ και χρόνια στην παρασκευή καλλυντικών.

Περιέχει 250% περισσότερη βιταμίνη Ε από το ελαιόλαδο. Η βιταμίνη Ε είναι από τις πιο σημαντικές βιταμίνες για την επιδερμίδα, αφού είναι αντιοξειδωτική, που σημαίνει πως προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση του δέρματος, αιχμαλωτίζοντας τις ελεύθερες ρίζες. Δίνει στο δέρμα την τροφή που χρειάζεται για να αναπληρώσει τα χαμένα – κατά την διάρκεια της ημέρας – στοιχεία. Η βιταμίνη Ε είναι ένας πρωτοποριακός συνδυασμός φυσικών συστατικών, που εξασφαλίζει άμεση ενυδάτωση του δέρματος, ενώ οι ισοφλαβόνες αυξάνουν την περιεκτικότητα του δέρματος σε κολλαγόνο, και παράλληλα εξισορροπούν τις ανάγκες του σε ελαστίνη με αποτέλεσμα την θρέψη της επιδερμίδας. Το ταχίνι είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι ιδανικές για την αναδόμηση της επιδερμίδας, των μαλλιών και των νυχιών. Τέλος περιέχει πλήθος από μέταλλα και ιχνοστοιχεία σημαντικά για τη θρέψη του δέρματος και επιπλέον αντιοξειδωτικές ουσίες όπως σελήνιο, στερόλες και λιγνάνες.

Είναι αντιοξειδωτικό, θρεπτικό, αντιγηραντικό και με ήπια αντηλιακή δράση.

Μία πανεύκολη μάσκα προσώπου με ταχίνι και μέλι για βαθιά ενυδάτωση .
Το ταχίνι μαζί με το μέλι συμβάλλουν δραστικά για μια επιδερμίδα μεταξένια και απαλή ! Δοκιμάστε αυτή τη φυσική μάσκα και αποκτήστε δέρμα νεανικό, λείο και λαμπερό!
Υλικά : 1 κουταλάκι ταχίνι, 1 κουταλάκι μέλι και 1 κ. σούπας γιαούρτι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε τη μάσκα με κυκλικές κινήσεις σε πρόσωπο και λαιμό. Αφήνουμε να δράσει για περίπου 10-15 λεπτά. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και αμέσως θα δούμε τη διαφορά. Χρήση: 2 φορές την εβδομάδα.

Μάσκα ενυδάτωσης και απολέπισης με ταχίνι
Υλικά: 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι, ζεστό νερό.
Ανακατεύουμε το ταχίνι με το ζεστό νερό ρίχνοντας λίγο, λίγο μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα.
Απλώνουμε το μείγμα στο πρόσωπο και το αφήνουμε για 10-15 λεπτά. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό. Το ταχίνι έχει την ιδιότητα να ενυδατώνει τα δέρμα, αλλά συγχρόνως κάνει και απολέπιση.

Τονωτική μάσκα προσώπου με ταχίνι και δεντρολίβανο
Υλικά: 1 κουταλάκι φρέσκο δεντρολίβανο, 1 κουταλάκι ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι ταχίνι.
Σε ένα γουδί πολτοποιούμαι το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο και το ταχίνι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε το μείγμα σε πρόσωπο και λαιμό αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και το αφήνουμε να δράσει για 15 λεπτά. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.
Το ταχίνι και το δεντρολίβανο δρουν ως τονωτικά της κυκλοφορίας του αίματος, ώστε να οξυγονώνουν την επιδερμίδα, ενώ το ελαιόλαδο είναι γνωστό για τις αντιγηραντικές του ιδιότητες.