GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ο Σάββας Μελισσόπουλος συναντά τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμονα

Ο Σάββας Μελισσόπουλος συναντά τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμονα Στο πλαίσιο των επαφών του συνδυασμού μας με...


Ο Σάββας Μελισσόπουλος συναντά τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμονα
Στο πλαίσιο των επαφών του συνδυασμού μας με φορείς και αρχές του Δήμου, κλιμάκιο με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Σάββα Μελισσόπουλο και μέλη της Κίνησης «ΞΑΝΘΗ για ΌΛΟΥΣ»επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμονα.

Στην επίσκεψη τέθηκαν προβληματισμοί γύρω από την τοπική αυτοδιοίκηση, έτσι ώστε η πόλη της Ξάνθης να αποτελεί πολιτισμικό και πολιτιστικό πόλο έλξης αλλά και να διακρίνεται για τη φιλικότητά της απέναντι στους πολίτες της, την ασφάλεια και την αντιμετώπιση στοιχείων της απλής καθημερινότητας.

Το κλίμα υπήρξε ιδιαίτερα θερμό, καθώς ο Σεβασμιότατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για αυτήν την επίσκεψη, και ταυτόχρονα τις εγκάρδιες ευχές του για την ευόδωση των στόχων της Κίνησης, προκειμένου η Ξάνθη να προχωρήσει μπροστά, τονίζοντας την σπουδαιότητα της συμμετοχής στα κοινά νέων, άφθαρτων προσώπων, με όραμα και δυναμισμό.

Τονίστηκε ακόμη ο ρόλος της Μητρόπολης και προσωπικά του ιδίου του Μητροπολίτου στην αρμονική συνύπαρξη όλων των πολιτών, υπόδειγμα για πολλούς άλλους δήμους, αλλά και για την κεντρική πολιτική σκηνή.

Επίσης στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του πολιτισμού και της παράδοσης, ασκώντας κριτική στα κακώς κείμενα που παρατηρούνται, κατά την διάρκεια των δύο θεσμών της Ξάνθης, των Γιορτών της Παλιάς Πόλης και των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών, υποστηρίζοντας πως τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει χαρακτήρα και δεν πρεσβεύουν τον ρόλο για τον οποίο δημιουργήθηκαν, να υποστηρίξουν και να μεταλαμπαδεύσουν στις επόμενες γενιές την ατόφια παράδοση του τόπου. Επεσήμανε ακόμη πως ένας σημαντικός άξονας φροντίδας και προσοχής θα πρέπει να είναι και η καθαριότητα στον Δήμο μας.

Ο Σάββας Μελισσόπουλος δήλωσε ότι η συνεργασία με την Εκκλησία, όπως και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, είναι προτεραιότητα της Κίνησης «ΞΑΝΘΗ για ΌΛΟΥΣ», και στόχο έχει τον επαναπροσδιορισμό στις βασικές αξίες, στην πρόοδο και στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, καθώς και την αρμονική συνύπαρξη όλων, ανεξαρτήτως πολιτικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων.