GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης

Αντιπροσωπεία της Λαïκής Συσπείρωσης Αλεξανδρούπολης, με επικεφαλής τον Σάββα Δευτεραίο, συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συ...


Αντιπροσωπεία της Λαïκής Συσπείρωσης Αλεξανδρούπολης, με επικεφαλής τον Σάββα Δευτεραίο, συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης «Γεώργιος Βιζυηνός» και συζήτησε για το στεγαστικό πρόβλημα που εδώ και χρόνια παραμένει φλέγον για το Δήμο Αλεξανδρούπολης. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν:

▪ Η σημαντική έλλειψη σύγχρονων σχολικών κτηρίων και εγκαταστάσεων που απαιτούνται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

▪ Τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη σοβαρών επισκευών και συντηρήσεων στους σχολικούς χώρους.

▪ Η απουσία αντισεισμικών και ηλεκτρολογικών ελέγχων καθώς επίσης και παρεμβάσεων πυροπροστασίας που απαιτούνται για να καταστούν τα σχολικά κτίρια ασφαλή για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Από την πλευρά της Λαïκής Συσπείρωσης επισημάνθηκε ότι τα ζητήματα της δημόσιας εκπαίδευσης αποτελούν πρώτη προτεραιότητα , προκειμένου η εκπαιδευτική διαδικασία να συντελείται σε σχολεία σύγχρονα, ασφαλή, εξοπλισμένα με τα πλέον σύγχρονα μέσα και πλήρως επανδρωμένα με μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δήλωσε ότι θα είναι στο πλευρό των εκπαιδευτικών και θα πρωτοστατεί σε κάθε διεκδίκηση τους για την αναβάθμιση της δημόσιας, δωρεάν εκπαίδευσης από την κατώτατη μέχρι την ανώτατη βαθμίδα της.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει πραγματοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια παρεμβάσεις στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για όλα τα παραπάνω ζητήματα, επιμένοντας ιδιαίτερα στην καθιέρωση της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής ως Υποχρεωτικής και μόνο στο πλαίσιο της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, που εντέλει επιτεύχθηκε, παρά την κάθετα αντίθετη θέση του νυν δημάρχου, κ. Λαμπάκη. Η πρόσφατη απόφαση όμως της κυβέρνησης για υποχρεωτική προσχολική αγωγή σε όλους τους Δήμους όχι μόνο δεν στηρίζεται με γενναία χρηματοδότηση αλλά η κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι στους Δήμους και με σχετικό πρόγραμμα του υπουργείου η «λύση» θα δοθεί με γενικευμένη χρήση αιθουσών προκάτ ακόμα και μέσα σε χώρους Γυμνασίων και Λυκείων !