GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


7 (αναπάντεχες) χρήσεις της μαγειρικής σόδας

Το όξινο ανθρακικό νάτριο , γνωστό σε όλους μας ως μαγειρική σόδα, δεν λείπει από κανένα σπίτι. Οι γιαγιάδες το χρησιμοποιούσαν τόσο γ...


Το όξινο ανθρακικό νάτριο, γνωστό σε όλους μας ως μαγειρική σόδα, δεν λείπει από κανένα σπίτι. Οι γιαγιάδες το χρησιμοποιούσαν τόσο για τη θεραπεία ασθενειών όσο και για τον καθαρισμό του σπιτιού. Χάρη στις πολλές χρήσεις του και στην πολύ χαμηλή τιμή του, αποτελεί ένα must, για όσους προτιμάνε τις εναλλακτικές λύσεις. Ας δούμε μαζί μερικές από τις πλέον αναπάντεχες χρήσεις της μαγειρικής σόδας:
1. Αποτελεσματική αφαίρεση λεκέδων
Όταν αναμειγνύεται με ζεστό νερό, εξαλείφει τόσο τους φρέσκους όσο και τους παλαιότερους λεκέδες. Μπορεί να καθαρίσει χαλιά, ταπετσαρίες ή έπιπλα. Επίσης, αν προσθέσετε μία μικρή ποσότητα στο πλυντήριο μαζί με το απορρυπαντικό σας, θα μαλακώσει και θα δώσει λάμψη στα ρούχα σας.

2. Για το σίδερο
Πρώτα από όλα, να ξεκαθαρίσουμε ότι σε κανέναν δεν αρέσει το σιδέρωμα καθώς είναι μία από τις πλέον βαρετές και κουραστικές δουλειές. Όλοι θα προτιμούσαμε τα ρούχα να σιδερώνονται από κάποιον άλλον, καθώς εμείς θα ασχολούμασταν με πιο διασκεδαστικές ασχολίες: βλέποντας την αγαπημένη μας σειρά, παίζοντας παιχνίδια στο NoviBet casino ή ακούγοντας την αγαπημένη μας μουσική. Ωστόσο, ορισμένοι δεν μπορούμε να αποφύγουμε το σιδέρωμα και ενίοτε έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη βρωμιά ή το υπολείμματα στις πλάκες, τα οποία αφήνουν σημάδια στα ρούχα. Και εδώ έρχεται η μαγειρική σόδα για να λύσει το πρόβλημα: Ετοιμάστε μια πάστα αναμειγνύοντας τη σόδα με νερό, απλώστε τη στο σίδερο για λίγα λεπτά και θα δείτε πως η βρωμιά εξαφανίζεται χωρίς τρίψιμο.

3. Αντίο στις κακές μυρωδιές
Τα αποσμητικά χώρου, περιέχουν πλήθος χημικών ουσιών, οι οποίες μπορεί να είναι επικίνδυνες για την υγεία. Επίσης, πρέπει να αγοράσετε ένα διαφορετικό αποσμητικό ανάλογα με τη χρήση: ένα για τα παπούτσια, άλλο για το μπάνιο, ένα για το ψυγείο κτλ. Αλλά αν έχετε μαγειρική σόδα, δεν χρειάζεστε κανένα άλλο αποσμητικό. Μερικές ιδέες: Τοποθετήστε ένα μπολ με μαγειρική σόδα στο ψυγείο και θα εκπλαγείτε από το πόσο αποτελεσματικά εξουδετερώνει τις οσμές. Μπορείτε επίσης να τη χρησιμοποιήσετε για να εξαλείψετε τη μυρωδιά τσιγαρίλας από τα σταχτοδοχεία σας. Τέλος, δεν είναι μόνο για οικιακή χρήση καθώς είναι επίσης ένα πολύ αποτελεσματικό και φτηνό αποσμητικό. Βάλτε τα πόδια σας σε μια μπανιέρα με μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και θα δείτε τα αποτελέσματα.

4. Λεύκανση
Θέλετε να έχετε τέλεια δόντια; Η σόδα είναι ένα συνηθισμένο συστατικό στις οδοντόκρεμες, καθώς έχει λευκαντική δράση. Μπορείτε να βάλετε λίγη (λίγη όμως!) στην οδοντόβουρτσα σας αν θέλετε να δώσετε στα δόντια σας μια επιπλέον λάμψη. Επιπλέον, καταπολεμά την κακή αναπνοή και καταστρέφει τα βακτηρίδια στο στόμα.

5. Καταπολεμά τη φαγούρα
Κνησμός; Αν έχετε μαγειρική σόδα έχετε και τη λύση! Είτε πρόκειται για τσίμπημα εντόμου, είτε για δερματίτιδα, μπορείτε να ανακουφιστείτε από την φαγούρα βάζοντας πάνω στα σημεία μια μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας.

6. Φυσική απολέπιση
Αν θέλετε να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να κάνετε ένα βαθύ καθαρισμό, τότε η μαγειρική σόδα είναι το μόνο που χρειάζεστε. Δημιουργήστε μια αραιή πάστα και πλύνετε με αυτήν το πρόσωπο σας. Τα αποτελέσματα θα σας αφήσουν άφωνους!

7. Απολυμαντικό λαχανικών
Δυστυχώς, τα φρούτα και τα λαχανικά που καταναλώνουμε είναι γεμάτα φυτοφάρμακα. Αν ψάχνετε έναν τρόπο για να τα πλύνετε καλά (ιδίως τα χόρτα…), μπορείτε πάλι να καταφύγετε στη μαγειρική σόδα. Γεμίστε το νεροχύτη ή μία λεκάνη με νερό, προσθέστε λίγη μαγειρική σόδα και έπειτα βάλτε μέσα τα φρούτα και τα λαχανικά. Αφήστε τα λίγα λεπτά και έπειτα ξεπλύνετε τα. Όταν τα καταναλώσετε θα είναι πεντακάθαρα και απαλλαγμένα από ακαθαρσίες και χημικά.