GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



4.100.000 ευρώ θα κοστίσει η νέα γέφυρα προς τον οικισμό του Άβαντα

Μια νέα γέφυρα πολύ πιο φαρδιά και ευθυγράμμιση του δρόμου στο σημείο κατασκευής της, που οδηγεί προς τον οικισμό του Άβαντα, ανακοίνω...


Μια νέα γέφυρα πολύ πιο φαρδιά και ευθυγράμμιση του δρόμου στο σημείο κατασκευής της, που οδηγεί προς τον οικισμό του Άβαντα, ανακοίνωσαν σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς.

Ο

Χρήστος Μέτιος χαρακτήρισε εύλογες τις ανησυχίες των κατοίκων και του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου του Άβαντα για το πόσο γρήγορα θα προχωρήσουν ορισμένα έργα και δήλωσε: «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η μελέτη η οποία παρέλαβε η Περιφέρεια από την τότε Κρατική Περιφέρεια το 2012 έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Ολοκληρώθηκε μεν, όμως κάποια τμήματά της χρειάζονται επικαιροποίηση. Αυτή είναι η τελευταία θεωρώ δυσκολία που έχουμε για να προχωρήσουμε στην διαγωνιστική διαδικασία διότι το ποσό των 4.100.000 ευρώ έχει ήδη δεσμευθεί από το ειδικό πρόγραμμα του Έβρου που πετύχαμε και έτσι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην δημοπρασία και κατασκευή του έργου».


Από την πλευρά του ο Δημήτρης Πέτροβιτς παραδέχθηκε πως η γέφυρα που είναι ηλικίας πάνω από πενήντα ετών, έχει σοβαρά προβλήματα, όμως όπως τόνισε δεν έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των διερχομένων.


Πιο αναλυτικά δήλωσε:
«Η γέφυρα του Άβαντα είναι πενήντα χρόνων και παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερα προβλήματα χωρίς όμως αυτά να έχουν σχέση με την ασφάλειά της, αλλά κυρίως με τη στενότητα λόγω του γεγονότος ότι υπήρχε πολυκαιρία και μια μελέτη η οποία αυτή την ώρα επικαιροποιείται. Σήμερα με την παρουσία του, εδώ ο Περιφερειάρχης επιβεβαιώνει την πρόθεση και τη θέληση της Περιφέρειας να γίνει μια καινούργια γέφυρα πρϋπολογισμού 4 εκ. 100 χιλ. ευρώ, που απλώς δεν θα λύσει μόνο το πρόβλημα αλλά θα εξυπηρετήσει ακόμα περισσότερο του κατοίκους των οικισμών αλλά και τη Βιομηχανική Περιοχή του Άβαντα».


Επίσης απαντώντας σε ερώτηση που οφείλεται η καθυστέρηση τόσων χρόνων για την κατασκευή μιας γέφυρας εξήγησε πως οι καθυστερήσεις οφείλονται κυρίως στην επικαιροποίηση της μελέτης που ξεκίνησε από τη ΔΕΚΕ, πήγε στην Κρατική Περιφέρεια την παρέλαβε η εκλεγμένη Περιφέρεια και έπρεπε να επικαιροποιηθεί σε επίπεδο ασφάλειας και σταθερότητας. «βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο και πολύ σύντομα θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την κατασκευή της νέας γέφυρας. Μέσα στο 2019 θα έχουμε εξελίξεις σίγουρα» τόνισε.


Ωστόσο οι κάτοικοι που βρέθηκαν σήμερα στο σημείο της γέφυρας ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη να παρέμβει και σε όλο το μήκος του δρόμου Αλεξανδρούπολη – Άβαντας που είναι σε κακό χάλι και να γίνουν κάποιες επιδιορθώσεις.



Εκείνος απάντησε: «Το συνολικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειάς μας θέλω να τονίσω ότι είναι 3.200 χιλ. Το έχουμε στην ευθύνη μας και το συντηρούμε κάθε χρόνο. Σαφώς υπάρχουν προβλήματα σαφώς όμως και τα γνωστά θέματα που υπάρχουν μέσα στην Περιφέρεια με την έλλειψη προσωπικού είναι κάτι που δεν μπορούμε να αποφύγουμε και έτσι υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις. Όμως θεωρώ ότι θα προχωρήσουν κι αυτά το επόμενο διάστημα».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στις 25 Φεβρουαρίου του 2018 φίλος αναγνώστης του evros24.gr μας είχε στείλει φωτογραφίες από την γέφυρα που υπάρχει στον δρόμο προς το χωριό του Άβαντα.

Μάλιστα στο σημείο είχε τοποθετηθεί ένα πανό που έγραφε ότι η γέφυρα είναι μόνο για τα κάρα…. και όχι για τα αυτοκίνητα της εποχής του 2018.

Ευχόμαστε οι σημερινές εξαγγελίες των Μέτιου και Πέτροβιτς να υλοποιηθούν σύντομα…