GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Επιτροπές Ειρήνης ΑΜΘ: Αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στην Αλεξανδρούπολη στις 14 Απρίλη

Κάλεσμα σε αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στην Αλεξανδρούπολη, την Κυριακή, 14 Απρίλη, στις 11 π.μ., μπροστά στη Δημαρχεία, για «να...


Κάλεσμα σε αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στην Αλεξανδρούπολη, την Κυριακή, 14 Απρίλη, στις 11 π.μ., μπροστά στη Δημαρχεία, για «να δώσουμε απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς», απευθύνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, συμμετέχοντας στην Πανελλαδική Ημέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης, που κήρυξε η ΕΕΔΥΕ.

Στο κάλεσμά τους μεταξύ άλλων αναφέρουν:
«Η πανελλαδική ημέρα αντιιμπεριαλιστικής δράσης τη φετινή χρονιά αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Γιατί φέτος συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην Γιουγκοσλαβία, και 70 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, της πολεμικής οργάνωσης, που έγραψε μια εγκληματική ιστορία γεμάτη στρατιωτικές επεμβάσεις και πολέμους στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία, σε χώρες της Αφρικής, ιστορία με ψέματα, εκβιασμούς, δολοφονίες και σφαγές, με υποδαύλιση εθνικισμών, έχθρας και προβλημάτων.

Οι Επιτροπές Ειρήνης της Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης καλούν το λαό της περιοχής σε ετοιμότητα και σε επαγρύπνηση! Καλούν το λαό να μη φοβηθεί, να βγει και πάλι μπροστά. Να οργανώσει την πάλη του, για το δικαίωμα στη δουλειά, στην Ασφάλιση, στην Παιδεία, στην Υγεία, για όλες τις σύγχρονες ανάγκες του. Να δυναμώσει την αντιπαράθεση με τον εθνικισμό που καλλιεργεί το μίσος κατά των λαών, το ρατσισμό, να απομονώσει τη ναζιστική, εγκληματική “Χρυσή Αυγή”. Οι λαοί της περιοχής δεν έχουν να μοιράσουν τίποτε μεταξύ τους. Αντίθετα τους ενώνουν τα κοινά προβλήματα και συμφέροντα.

Με το σύνθημα: “Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!” ο λαός, οι εργαζόμενοι, η νεολαία της περιοχής μας, όπως και τότε την άνοιξη του 1999, έτσι και σήμερα πρέπει να ξεσηκωθούμε και να απαιτήσουμε:

Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
Επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών αποστολών από το εξωτερικό.
Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία.
Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.
Όχι στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της χώρας.
Έξω το ΝΑΤΟ και η ΕΕ από τα Βαλκάνια – ναι στην ειρήνη και την αλληλεγγύη των λαών.
Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του».