GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ξεκίνησαν οι εγγραφές δρομέων και εθελοντών για τον VIA EGNATIA RUN 2019

Ο 4ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου VIA EGNATIA RUN «έρχεται» την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 με αλλαγές και καινοτομίες, όπως αποτυπώνεται και στο ...


Ο 4ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου VIA EGNATIA RUN «έρχεται» την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 με αλλαγές και καινοτομίες, όπως αποτυπώνεται και στο βίντεο – πρόσκληση του αγώνα youtu.be/sTyR6TCeDIQ. Τον VIA EGNATIA RUN διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου – Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και με την υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Φέτος οι διαδρομές του Ημιμαραθωνίου και του Λαϊκού Αγώνα – Δυναμικού Βαδίσματος αλλάζουν, βελτιώνονται και γίνονται πιο «γρήγορες». Ειδικά για τον Ημιμαραθώνιο η διαδρομή είναι εξ ολοκλήρου ασφάλτινη, και για τον Λαϊκό Αγώνα – Δυναμικού Βαδίσματος η αφετηρία θα είναι στο τμήμα της αρχαίας Εγνατίας Οδού στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαΐστρου επί της Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης – Κήπων. Και οι δύο διαδρομές έχουν πιστοποιηθεί από τον Σύνδεσμο Διεθνών Μαραθωνίων και Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων (AIMS).

Αναλυτικά οι χάρτες των νέων διαδρομών, οι όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής, καθώς και όλες οι σχετικές πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του αγώνα www.viaegnatiarun.gr.

Οι αγώνες έχουν ως εξής:
ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ – 21.097,5 μ.
ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Αρχαιολογικό μνημείο «ΧΑΝΑ» Λουτρά Τραϊανούπολης
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ – Αλεξανδρούπολη
ΩΡΑ ΕΚΚINΗΣΗΣ: 10.00 π.μ.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ:
ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ – ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΙΣΜΑ 5.000 μ.
ΕΚΚΙΝΗΣΗ: τμήμα αρχαίας Εγνατίας Οδού στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαΐστρου
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ – Αλεξανδρούπολη
ΩΡΑ ΕΚΚINΗΣΗΣ : 10.30 π.μ.

ΑΓΩΝΑΣ ΑΜΕΑ 800 μ.
ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Κτίριο Περιφερειακής Ενότητας Έβρου (Καραολή & Δημητρίου 40), Αλεξανδρούπολη
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ – Αλεξανδρούπολη
ΩΡΑ ΕΚΚINΗΣΗΣ : 12.00 π.μ.

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 800 μ.
ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Κτίριο Περιφερειακής Ενότητας Έβρου (Καραολή & Δημητρίου 40), Αλεξανδρούπολη
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ – Αλεξανδρούπολη
ΩΡΑ ΕΚΚINΗΣΗΣ : 12.10 π.μ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτριος Πέτροβιτς δήλωσε σχετικά: «Μέσα σε τέσσερα χρόνια καταφέραμε να κάνουμε τον αγώνα δρόμου VIA EGNATIA RUN θεσμό. Πλέον αποτελεί τη μεγάλη αθλητική γιορτή του Έβρου και της Περιφέρειάς μας που πραγματοποιείται στα «χνάρια» της Ιστορίας. Καλώ όλους, μυημένους δρομείς και ερασιτέχνες, γονείς με τα παιδιά τους, άτομα με αναπηρία, να τρέξουν στον 4ο Διεθνή Αγώνα Δρόμου VIA EGNATIA RUN. Οι διαδρομές και οι λεπτομέρειες του αγώνα έχουν σχεδιαστεί με την απαιτούμενη προσοχή και επιμέλεια για τον αθλούμενο. Σας καλώ να τρέξετε παράλληλα στην αρχαία Εγνατία Οδό, παράλληλα στον δρόμο που στο παρελθόν ένωσε την Κωνσταντινούπολη με τη Ρώμη, εμπορικά, οικονομικά, πολιτισμικά. Ελάτε και ως εθελοντές να συνδράμετε στην υλοποίηση του αγώνα».

Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει και υποβάλλονται έως 5/5/2019 ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα www.viaegnatiarun.gr ή και αυτοπροσώπως στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Καραολή & Δημητρίου 40, Αλεξανδρούπολη, 5ος όροφος, γραφείο 2, εργάσιμες ημέρες, εντός της χρονικής προθεσμίας εγγραφών, και ώρες 9:00 – 15:00.

Δηλώσεις συμμετοχής κατά τους παραπάνω τρόπους μπορούν να υποβάλουν και όσοι επιθυμούν να συνδράμουν εθελοντικά στην ασφαλή κι επιτυχημένη διεξαγωγή του αγώνα, και να ζήσουν την εμπειρία μιας μεγάλης διοργάνωσης.

Ο αγώνας δρόμου «VIA EGNATIA RUN» αποτελεί μια καινοτόμο δράση της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου – Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που με «αφετηρία» το παρελθόν, μας «ταξιδεύει» στο παρόν και στο μέλλον αυτού του τόπου. Η ύπαρξη ενός δρομικού αγώνα με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά, δίνει μια διαφορετική προσέγγιση στους αγώνες μεγάλων αποστάσεων, για τους δρομείς, και όλους τους συμμετέχοντες. Η ιδέα «γεννήθηκε» το 2016 ως σημείο αναφοράς που καλύπτει διαχρονικά και βιωματικά την ιστορία και τον πολιτισμό της Αρχαίας Εγνατίας Οδού. Στόχος είναι να διασχίσει και να «αγγίξει» όλη την αρχαία Εγνατία Οδό και μέσω του αθλητισμού να προσεγγίσουμε τη διαδρομή που ένωσε στο παρελθόν την Κωνσταντινούπολη με τη Ρώμη πολιτισμικά, οικονομικά, εμπορικά. Η Εγνατία Οδός ένωσε και έφερε κοντά τους πολίτες στο παρελθόν και μπορεί να μας οδηγήσει και στο μέλλον.