GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Θέλουν και τα σφουγγάρια σώματος απολύμανση. Πως καθαρίζουν σωστά;

Ήξερες ότι θέλουν και τα σφουγγάρια σώματος απολύμανση; Ναι, αυτά τα πλαστικά σφουγγαράκια που χρησιμοποιούμε στο ντους είναι πολύ πρα...


Ήξερες ότι θέλουν και τα σφουγγάρια σώματος απολύμανση; Ναι, αυτά τα πλαστικά σφουγγαράκια που χρησιμοποιούμε στο ντους είναι πολύ πρακτικά, αλλά μαζεύουν αρκετή υγρασία και βρωμιά. Δες πως θα τα καθαρίσουμε και πότε είναι η στιγμή που πρέπει να τα αλλάξουμε.
Πως καθαρίζουμε τα σφουγγάρια μπάνιου;
Αν για το ντους έχουμε υφασμάτινο γάντι, τότε μπορούμε να το βάζουμε, ανά διαστήματα, στο πλυντήριο ρούχων. Αυτό αρκεί, για να διατηρείται καθαρό. Αν όμως έχουμε πλαστικό σφουγγάρι ή puff, τότε για να καθαρίσει ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία:

Ζεσταίνουμε 1 λίτρο νερό στο βραστήρα και όταν φτάσει στο σημείο βρασμού, το μεταφέρουμε σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε στη λεκάνη 1 κούπα ξύδι και ρίχνουμε μέσα το σφουγγάρι. Αφήνουμε εκεί μία ώρα. Η υψηλή θερμοκρασία και το λευκό ξύδι, θα σκοτώσουν τα μικρόβια και τη μούχλα που φωλιάζουν στα σφουγγαράκια. Στη συνέχεια στραγγίζουμε καλά και αφήνουμε να στεγνώσει στον ήλιο. Επαναλαμβάνουμε κάθε 2 εβδομάδες.

Φυσικά δεν πλένουμε σφουγγάρια άλλων ατόμων μαζί με το δικό μας. Απολυμαίνουμε το καθένα ξεχωριστά. Κι ασφαλώς φροντίζουμε μετά από κάθε χρήση να ξεβγάζουμε το σφουγγάρι από τη σαπουνάδα και να το στεγνώνουμε σε καλά αεριζόμενο χώρο.

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε το σφουγγάρι σώματος;
Εκτός όμως από τη συχνή απολύμανση, τα σφουγγάρια μπάνιου θέλουν και συχνή αντικατάσταση. Πάνω τους συγκεντρώνονται όλα τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που απορρίπτει το σώμα μας! Κάθε πότε λοιπόν πρέπει να αλλάζουμε το σφουγγάρι σώματος;

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Clinical Microbiology ένα συνθετικό σφουγγάρι πρέπει να αντικαθίσταται κάθε 2 μήνες. Εάν βέβαια παρατηρήσουμε σημάδια μούχλας ή το σφουγγάρι μυρίζει παράξενα, τότε το πετάμε αμέσως.

Τώρα που ξέρεις ότι θέλουν και τα σφουγγάρια σώματος απολύμανση, φρόντισε την επόμενη φορά να το κάνεις!