GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Φτιάξτε το γραφείο στο σπίτι σας

Όλο και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να δουλεύουν από το σπίτι. Είτε γιατί το θέλησαν, για να έχουν περισσότερο χρόνο για τον εαυτό...


Όλο και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να δουλεύουν από το σπίτι. Είτε γιατί το θέλησαν, για να έχουν περισσότερο χρόνο για τον εαυτό τους και την οικογένειά τους, είτε τους οδήγησε σ΄αυτό η οικονομική κρίση και οι… περικοπές. Στην αρχή κάποιοι το είδαν επιφυλακτικά, τώρα όμως εκείνες που το δοκίμασαν, δηλώνουν πως δεν θα γυρνούσαν ξανά πίσω σ΄ένα γραφείο εταιρείας. Τι χρειάζεται όμως για να δημιουργήσετε το ιδανικό περιβάλλον προκειμένου να δουλεύετε εξ αποστάσεως, ακόμη καλύτερα;
1. Κάντε ένα χώρο του σπιτιού, μόνο δικό σας
Όσο μικρό κι αν είναι το σπίτι σας, μη συμβιβαστείτε μεταφέροντας το laptop σας από την τραπεζαρία, στην κουζίνα κι από εκεί στην κρεβατοκάμαρα, μαζί φυσικά με τα έγγραφα και τα χαρτιά που χρειάζεστε για να δουλέψετε. Μην λειτουργείτε βάσει των αναγκών των υπολοίπων μελών της οικογενείας. Αφαιρέστε από το σαλόνι ή την τραπεζαρία μια πολυθρόνα, μια βιβλιοθήκη ή ο,τι άλλο εσείς κρίνετε πως δεν είναι και τόσο αναγκαίο για να φτιάξετε εκεί τη δική σας προσωπική γωνιά.

2. Διαλέξτε ένα φωτεινό μέρος
Προσπαθήστε ο χώρος που θα εγκαταστήσετε το γραφείο σας να είναι κοντά σε παράθυρο. Για να έχετε φως, να έχετε καθαρό αέρα και να φτιάχνει η διάθεσή σας δουλεύοντας.

3. Βάλτε την προσωπική σας πινελιά
Ακόμη κι αν δεν έχετε ένα ξεχωριστό δωμάτιο για να το μετατρέψετε σε γραφείο, βάλτε στον χώρο το προσωπικό σας στυλ. Ένα κομμάτι τοίχου βαμμένο στο χρώμα που σας ηρεμεί, μια ταπετσαρία, φωτογραφίες ή αφίσες που σας ταξιδεύουν ή σας εμπνέουν, θα σας κάνουν να θέλετε να βρίσκεστε όλο και περισσότερο στο γραφείο σας και να… δημιουργείτε.

4.Μην στοιβάζετε πράγματα πάνω σ΄αυτό
Για να δουλεύετε καλά, χρειάζεστε έναν καθαρό χώρο. Κι όχι μόνο χωρίς σκόνη αλλά καθαρό κι από περιττά αντικείμενα. Όταν χρησιμοποιείτε ένα βιβλίο ή δυο ντοσιέ για μια δουλειά τακτοποιήστε τα μόλις ολοκληρώσετε σ΄ένα ντουλάπι, ράφι ή συρτάρι. Μην τ΄αφήσετε πάνω στην επιφάνεια του γραφείου σας, γιατί την επόμενη μέρα θα προστεθούν κι άλλα κι άλλα και στο τέλος θα έχετε λίγα εκατοστά για να δουλέψετε και μάλιστα δεν θα θέλετε καθόλου να εργαστείτε εκεί. Πάρτε μολυβοθήκες και μικρά κουτάκια για να τακτοποιείτε μολύβια, στυλό, συνδετήρες και ο,τι άλλο χρησιμοποιείτε. Μάλιστα όλ΄ αυτά θα έχουν και διακοσμητικό ρόλο.

5.Βάλτε θετική ενέργεια
Όποτε μπορείτε κάντε στον εαυτό σας δώρο ένα μπουκέτο λουλούδια και βάλτε τα σ΄ένα μικρό βάζο πάνω στο γραφείο σας. Μελέτες έχουν καταλήξει πως τα φρέσκα λουλούδια φτιάχνουν τη διάθεση. Επίσης ένα αρωματικό κερί θα σας κάνει να νιώσετε υπέροχα. Τοποθετήστε τέλος μια λάμπα, πορτατίφ που να ρίχνει άπλετο φως εκεί όπου δουλεύετε.