GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στις προτεραιότητές μας η ανάπτυξη της Ξάνθης και της Θράκης γενικότερα

Τη Θράκη επισκέπτεται από το πρωί της Παρασκευής ο Αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και μετά την περιοδεία του σε χωριά του Νομού Ρο...


Τη Θράκη επισκέπτεται από το πρωί της Παρασκευής ο Αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και μετά την περιοδεία του σε χωριά του Νομού Ροδόπης, βρέθηκε στην Ξάνθη, όπως ήταν προγραμματισμένο.




Πρώτος σταθμός για τον Κ. Μητσοτάκη στην περιοχή μας, ήταν το χωριό Ηλιόπετρα του Δήμου Τοπείρου και η επιλογή δεν έγινε τυχαία, μιας και τα χωριά αυτά ως συνήθως είναι αποκομμένα από τις επισκέψεις πολιτικών αρχηγών. Έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήθελε να δώσει το στίγμα της πορείας που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία, στηρίζοντας τις μέχρι τώρα αποκομμένες από την εξέλιξη περιοχές.

Ο κύριος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, τον Περιφερειάρχη Χ. Μέτιο, τους Βουλευτές Έβρου Δημοσχάκη και Δράμας Κυριαζίδη, αλλά και από τον επί σειρά ετών διορισμένο Περιφερειάρχη της ΝΔ, νυν Δήμαρχο Σάμου και υποψήφιο Ευρωβουλευτή του Κόμματος Μιχάλη Αγγελόπουλο, έτυχε ένθερμης υποδοχής από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί και τον περίμενε στην Ηλιόπετρα, ενώ ως οικοδεσπότης ο Δήμαρχος Τοπείρου Θ. Μίχογλου, δε δίστασε να πει τα πράγματα με το όνομά τους, σχετικά με τα παιχνίδια που προσπαθούν ορισμένοι να παίξουν με τη μειονότητα.







Ανθοδέσμη στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσέφερε στην Ηλιόπετρα η κόρη του προέδρου του ΕΒΕ Σ. Μωραΐτη Χρύσα, ενώ στη συνέχεια ο αρχηγός της ΝΔ, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, συζήτησε για λίγη ώρα με κατοίκους της περιοχής, τονίζοντας πως στις προτεραιότητες της ΝΔ είναι η ανάπτυξη της Ξάνθης και της Θράκης γενικότερα, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει εκτενή αναφορά στην συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων, για την οποία ο αείμνηστος πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, έδωσε μάχες και έθεσε ισχυρά θεμέλια τα οποία κρατούν όρθιο αυτό το οικοδόμημα.




Στη συνέχεια, η περιοδεία του αρχηγού της ΝΔ, είχε ως σταθμό την έδρα του Δήμου Αβδήρων τη Γενισέα, όπου η πομπή έφθασε λίγο πριν τη μία το μεσημέρι. Εκεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανέμεναν να υποδεχθούν ο Δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης, η Αντιδήμαρχος Κωνσταντινιά Ζουρνατζίδου, ο Αντιδήμαρχος Αθ. Γεωργακάκης και ο στενός συνεργάτης του Γ. Τσιτιρίδη Δ. Γαρούφας, ενώ το «παρών» έδωσαν η πρώην Δήμαρχος Αβδήρων Εύα Τσακίρη και ο πρώην Δήμαρχος Βιστωνίδας Νίκος Ζλάτκος.




Στη Γενισέα ο αρχηγός της ΝΔ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με κατοίκους του χωριού, ενώ πραγματοποίησε στάση σε ένα από τα καφενεία, όπου είχε για αρκετή ώρα συζήτηση – ενημέρωση με την πρόεδρο της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Κίνησης Ζαχαροκάλαμου «Γενισέα», η οποία μέσα στο πολύ πιεσμένο πρόγραμμα της επίσκεψης, προσπάθησε με τον καλύτερο τρόπο να κάνει κοινωνό των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην προσπάθεια ανάδειξης του ζαχαροκάλαμου και των παραγώγων αυτού όπως το ρούμι, αλλά και το πετιμέζι, σε προϊόντα παγκοσμίου φήμης, με στόχο την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε μεγάλη προσοχή στα όσα άκουγε και έδειξε άμεσα το ενδιαφέρον του, ζητώντας από την πρόεδρο του Συλλόγου, να έρθει άμεσα σε επαφή με στενό του συνεργάτη, προκειμένου να υπάρξει εκτενέστατη ενημέρωση για το όλο θέμα.




Ο Δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης, παρέδωσε στον Αρχηγό της ΝΔ τρία Βιβλία, ένα για τον Βασιλιά Διομήδη, ένα για τη Γενισέα και ένα για τους Αρχαίους του Δήμου Αβδήρων, καλωσορίζοντάς τον.



Στη συνέχεια ο Κ. Μητσοτάκης κατευθύνθηκε προς τα Πομακοχώρια της Ξάνθης, όπου πραγματοποίησε επαφές με κατοίκους του Εχίνου, οι οποίοι τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και συνομίλησε μαζί τους για αρκετή ώρα, τονίζοντας για ακόμη μια φορά, τις σχέσεις της οικογένειάς του με την ορεινή περιοχή της Ξάνθης και με τους κατοίκους της, ενώ στις 17:00 το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα Περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης, για να κλείσει την επίσκεψή του στην Ξάνθη με την ομιλία του στην κεντρική εκδήλωση που διοργάνωσαν οι ΝΟΔΕ της ΑΜΘ στο Ξενοδοχείο Elisso, ζητώντας σύμπνοια από όλους και στήριξη στην επιλογή του Κόμματος να δώσει χρίσμα στον Χ. Μέτιο για την διεκδίκηση της Περιφέρειάς μας.