GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Επιδοτήσεις για κτηνοτρόφους που χάνουν ζωικό κεφάλαιο λόγω «ανωτέρας βίας»

Θα διατηρούν το δικαίωμα να λαμβάνουν ενισχύσεις οι κτηνοτρόφοι που έχασαν ζωικό κεφάλαιο λόγω «ανωτέρας βίας», από ζωονόσους ή φυσικέ...


Θα διατηρούν το δικαίωμα να λαμβάνουν ενισχύσεις οι κτηνοτρόφοι που έχασαν ζωικό κεφάλαιο λόγω «ανωτέρας βίας», από ζωονόσους ή φυσικές καταστροφές, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης.

Αναλυτικότερα η απόφαση αυτή αφορά βοοειδή και αιγοπρόβατα και, όπως τονίζει το ΥΠΑΑΤ, «μέχρι σήμερα δεν είχε θεσπιστεί στη χώρα μας σχετικό εθνικό πλαίσιο, γεγονός που εγκυμονούσε κινδύνους απώλειας των επιδοτήσεων σε περιπτώσεις νοσημάτων ή φυσικών καταστροφών στο ζωικό κεφάλαιο».

Σημειώνεται ότι με αυτή την απόφαση ο κτηνοτρόφοςδιατηρεί το δικαίωμα να λάβει ενίσχυση όταν η μη συμμόρφωση στα κριτήρια επιλεξιμότητας και στις λοιπές υποχρεώσεις του σχετικά με το ζωικό κεφάλαιο οφείλεται σε ανωτέρα βία-εξαιρετική περίπτωση, όπως αναφέρει πηγή.

Επίσης, σε περίπτωση που ο κτηνοτρόφος χάσει το ζωικότου κεφάλαιο, λόγω φυσικών καταστροφών για τις οποίες δεν φέρει ευθύνη ο ίδιος, διατηρεί το δικαίωμα να εξαιρεθεί από την επιβολή διοικητικών κυρώσεων που σε διαφορετική περίπτωση θα του επιβάλλονταν κατά τη διαδικασία πληρωμής του.