GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Η ομάδα της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Αλεξανδρούπολη

Την Αλεξανδρούπολη επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 η ομάδα της Παγκόσμιας Τράπεζας στα πλαίσια της έρευνας “Subnational Doin...


Την Αλεξανδρούπολη επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 η ομάδα της Παγκόσμιας Τράπεζας στα πλαίσια της έρευνας “Subnational Doing Business στην Ελλάδα”.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με εκπροσώπους φορέων που εμπλέκονται στη διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και χαιρετίστηκε από τον σύνδεσμο του Δήμου Αλεξανδρούπολης με την Παγκόσμια Τράπεζα, Αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Βαταμίδη, παρουσιάστηκαν και επιβεβαιώθηκαν τα προκαταρτικά αποτελέσματα της έρευνας. Τα στελέχη της τοπικής διοίκησης είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις όποιες τρέχουσες ή μελλοντικές μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην περιοχή αρμοδιότητάς τους καθώς και να δώσουν περαιτέρω πληροφορίες για θέματα που επηρεάζουν τους τομείς δραστηριότητας που εξετάζονται από τη συγκεκριμένη έρευνα.


Οι πληροφορίες που συλλέχθηκαν στη συνάντηση αυτή, θα επιτρέψουν στην ομάδα της Παγκόσμιας Τράπεζας να οριστικοποιήσει ένα σύνολο στοιχείων που θα δίνει τη δυνατότητα στους επενδυτές να συγκρίνουν το επιχειρηματικό περιβάλλον έξι ελληνικών πόλεων, οι οποίες μελετήθηκαν στην παρούσα έρευνα τόσο μεταξύ τους όσο και με τον υπόλοιπο κόσμο.


Η ατζέντα της συνάντησης περιελάμβανε τα εξής:
  • Παρουσίαση του έργου «Subnational Doing Business» στην Ελλάδα
  • Παρουσίαση των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων της έρευνας στις πέντε θεματικές περιοχές που μελετήθηκαν (εκκίνηση επιχειρηματικής δραστηριότητας, έκδοση οικοδομικών αδειών, παροχή ηλεκτρικής σύνδεσης, μεταβίβαση ακινήτων και δικαστική επίλυση εμπορικών διαφορών) και
  • Συζήτηση/επαλήθευση των αποτελεσμάτων για κάθε πόλη που μελετήθηκε από την έρευνα καθώς και των όποιων μεταρρυθμίσεων έχουν ή πρόκειται να δρομολογηθούν.

Οι φορείς οι οποίοι συμμετείχαν πέραν του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ήταν το Επιμελητήριο Έβρου, η Δ.Ε.Υ.Α.Α., η Αρχαιολογική Υπηρεσία, το ΔΕΔΔΗΕ, το Υποθηκοφυλακείο και το Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης.