GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πώς να ανανεώσετε και να αναβαθμίσετε τα παλιά σας έπιπλα

Δεν θα χρειαστείτε πολλά πράγματα, για να χαρίσετε μια δεύτερη άνοιξη στα παλιά έπιπλά σας. Λίγο χρώμα μπορεί να τα μετατρέψει σε πραγ...


Δεν θα χρειαστείτε πολλά πράγματα, για να χαρίσετε μια δεύτερη άνοιξη στα παλιά έπιπλά σας. Λίγο χρώμα μπορεί να τα μετατρέψει σε πραγματικά έργα τέχνης. Η αποτελεσματική «αναζωογόνηση» ενός παλιού αντικειμένου είναι από τις πιο χρήσιμες και ευχάριστες ασκήσεις για τον ερασιτέχνη μάστορα. Ένα κουτί μπογιά, ένα πινέλο ή ρολό και ξεκινάμε!
Το παλιό αντικείμενο που αξίζει τον κόπο αποκατάστασης βρίσκεται ίσως στο πατάρι και σας περιμένει. Μπορεί όμως να το ανακαλύψετε στο παζάρι ή στο παλαιοπωλείο. Σκαμπό, ντουλαπάκια, σεντούκια, δίσκοι, σκαλιστές κορνίζες μπορούν να ξαναγίνουν σαν καινούργια.

Ίσως να συναντήσετε επιφάνειες που έχουν περαστεί με διπλά και τριπλά στρώματα μπογιάς. Πρέπει να καθαριστούν, για να αποκαλυφθεί το ξύλο που κρύβεται από κάτω. Μη σας φοβίζει αυτή η διαδικασία.

Υπάρχουν διαβρωτικά που μαλακώνουν και ξεκολλάνε τα παλιά χρώματα και η μέθοδος του θερμού αέρα.

Συχνά η ξύστρα, η συρματόβουρτσα και η σπάτουλα αρκούν.

Τολμήστε ασυνήθιστους χρωματικούς συνδυασμούς, φτιάξτε πατρόν για νέα σχέδια, δοκιμάστε τεχνικές διακόσμησης επίπλων προσθέτοντας ενδιαφέροντα αξεσουάρ, πόμολα, χειρολαβές κ.α. Τα αποτελέσματα θα είναι τέλεια!






Σύντομα η διαδικασία για να ανανεώσετε μια ξύλινη επιφάνεια:
  1. Τα παλιά στρώματα μπογιάς αφαιρούνται ριζικά με συστηματικό τρίψιμο με το τριβείο ή με άλλη μέθοδο, μηχανική ή χημική.
  2. Το καθαρό πλέον υπόστρωμα ασταρώνεται και, μετά το στέγνωμα, τρίβεται ελαφρά με ψιλό γυαλόχαρτο.
  3. Αν εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες σχισμές, μικρές λακούβες ή άλλα σημάδια, σπατουλάρονται με στόκο.
  4. Μετά από ένα ακόμα τελικό τρίψιμο περνιέται το χρώμα, πρώτα προς μία κατεύθυνση και μετά «σταυρωτά» προς αυτή.