GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ενημέρωση αθλητικών συλλόγων για φορολογικά, νομικά και οργανωτικά θέματα

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της Δίκτυο Ορφέας ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. για «Φορολογικά, Νομικά & Οργανωτικά Θέματα Αθλητικών ...


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της Δίκτυο Ορφέας ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. για «Φορολογικά, Νομικά & Οργανωτικά Θέματα Αθλητικών Συλλόγων» σε συνεργασία με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ν. Έβρου και υπό την αιγίδα του Υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου του Συλλόγου Λογιστών Φοροτεχνικών Αλεξανδρούπολης και του Συλλόγου Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Έβρου, το μεσημέρι της Κυριακής 17 Μαρτίου 2019.


Στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη η ημερίδα φιλοξένησε εκπροσώπους συλλόγων από όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, από την Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, καθώς και επαγγελματίες από τον φοροτεχνικό και νομικό χώρο. Τα θέματα που αναλύθηκαν αφορούσαν τους αθλητικούς συλλόγους, μετά τις αλλαγές στην εθνική φορολογική και αθλητική νομοθεσία τα τελευταία χρόνια.


Ο Πρόεδρος Εφοριακών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου και Αντιπρόεδρος Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου Θεοδόσης Στεφανάκης ανέπτυξε τα θέματα: λειτουργία των αθλητικών σωματείων, SWOT ανάλυση ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου, υποχρεώσεις από τήρηση βιβλίων, φορολογιστικό πλαίσιο, πρακτικά φορολογικά θέματα (απαλλαγή Φ.Π.Α. εκδηλώσεων, συνδρομές μελών, λειτουργία ακαδημιών εκμάθησης Αθλημάτων, αντιμετώπιση δωρεών – χορηγιών, διαφημίσεις γηπέδων, λειτουργία κυλικείων, αμοιβές αθλητών, προπονητών, ασφάλιση προπονητών, εργόσημο διαιτητών).


Η Δικηγόρος LLM – Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια και με μεγάλη εμπειρία σε αθλητικές υποθέσεις σωματείων Ζαχαρούλα Τσιρτσίδου, ανέπτυξε το Νομοθετικό πλαίσιο οικονομικής διαχείρισης αθλητικών σωματείων.


Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Σ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής Δημήτρης Γαργαλιάνος ο οποίος έχει διατελέσει τεχνικός σύμβουλος επιμόρφωσης και στατιστικής στο ΣΕΓΑΣ και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, εργάστηκε στην Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων του Σίδνεϋ 2000 και της Αθήνας 2004, ενώ συνεργάστηκε και με την Αμερικανική Ολυμπιακή Επιτροπή, ανέπτυξε τα θέματα: οργάνωση, διοίκηση αθλητικού σωματείου, σύγχρονο Marketing στον αθλητισμό, χρηματοδοτικά εργαλεία, εκπαίδευση και διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, χρήση νέων τεχνολογιών.


Η Δίκτυο Ορφέας ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ευχαριστεί όλους όσους παρευρεθήκαν στην εκδήλωση, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτριο Πέτροβιτς και τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη, ενώ ιδιαίτερα ευχαριστεί τους εισηγητές Θεοδόση Στεφανάκη, Ρούλα Τσιρτσίδου και Δημήτρη Γαργαλιάνο για τις εξαιρετικές παρουσιάσεις τους.


Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας «Δίκτυο Ορφέας – Orpheus Net» δημιουργήθηκε από μέλη με εξειδίκευση και πολύχρονη εμπειρία στους τομείς του αθλητισμού, του πολιτισμού και του εθελοντισμού. Βασικός σκοπός της ίδρυσης του φορέα κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, αποτέλεσε η ανάγκη για εξυπηρέτηση των αναγκών και η ανάπτυξη και παροχή, σε τοπικό επίπεδο, ποιοτικών ολοκληρωμένων υπηρεσιών στον τομέα του αθλητισμού και των ωφελημάτων που απορρέουν από αυτόν υποβοηθώντας στην βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή της περιοχής. Βασικός προσανατολισμός της αποτελεί η μετεξέλιξη της σε τεχνικοοικονομικό σύμβουλο των αθλητικών φορέων, οργανισμών και των φορέων αυτοδιοίκησης καθώς και σε φορέα κοινωνικών υπηρεσιών γενικού ενδιαφέροντος σε τοπικό περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο με κύρια πεδία δράσης τον αθλητισμό, τον εθελοντισμό, τον πολιτισμό και τον τουρισμό. Περισσότερες πληροφορίες στο www.orfeas.eu