GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ερώτηση του ΚΚΕ, για τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας σε στρατόπεδα της Ξάνθης

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα «Για τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας σε στρατόπεδα της Ξάνθης» κατέθεσαν οι βουλευ...


Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα «Για τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας σε στρατόπεδα της Ξάνθης» κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Δελής, Λιάνα Κανέλλη και Σταύρος Τάσσος.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Σύμφωνα με δημοσιεύματα συνεχίζεται η άθλια κατάσταση σε στρατόπεδα της Ξάνθης με παντελή έλλειψη των κανόνων υγιεινής. Μετά και την πρόσφατη Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ για την εμφάνιση ποντικών στο 557 Μ/Π Τάγμα Πεζικού στη Ξάνθη, νέα περιστατικά στο ΚΑΑΥ Κεραμωτής και το στρατόπεδο “Αποστολίδη” έρχονται στη δημοσιότητα.

Τα περιστατικά αυτά, παρά τις όποιες βεβαιώσεις της κυβέρνησης, φανερώνουν την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν στρατευμένοι και στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων καθημερινά.

Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να εμπαίζει τους στρατευμένους και οφείλει να ικανοποιήσει το αίτημά τους για κανόνες υγιεινής και σύγχρονες συνθήκες διαβίωσης που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την ολοκληρωτική λύση των αναφερθέντων περιστατικών;».