GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ο Δήμαρχος Ξάνθης

Στην ηλεκτροκίνηση και στα πλεονεκτήματά της «μυήθηκαν» οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ξάνθης, κατά τη διάρκεια ...



Στην ηλεκτροκίνηση και στα πλεονεκτήματά της «μυήθηκαν» οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ξάνθης, κατά τη διάρκεια μαθήματος που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019, στον αύλειο χώρο του 5ου Γυμνασίου της πόλης.



Ήταν ομολογουμένως ένα μάθημα διαφορετικό από τα συνηθισμένα, απόρροια της άμεσης ανταπόκρισης του Δήμου Ξάνθης στην πρόσκληση που απηύθυναν ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας. Έτσι οι εκπαιδευόμενοι, παρουσία του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να ενημερωθούν για την τεχνολογία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και τα ενεργειακά περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα της χρήσης τους, αλλά να δουν και να περιεργαστούν στην πράξη τέτοια οικολογικά οχήματα, που κινούνται αποκλειστικά με ηλεκτρισμό. Πρόκειται για δυο εκ των τριών οικολογικών οχημάτων πόλης, τα οποία ο Δήμος μας ενέταξε πρόσφατα στον στόλο οχημάτων του και τέθηκαν, ήδη, στο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτησή τους.



«Η ηλεκτροκίνηση είναι γεγονός στον Δήμο Ξάνθης και το παράδειγμα του Δήμου μας ακολουθούν πλέον όλο και περισσότεροι Δήμοι. Σήμερα φέρνουμε, μέσω της εμπειρικής προσέγγισης, τους εκπαιδευόμενους του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ξάνθης κοντά στην τεχνολογία αιχμής, στην ηλεκτροκίνηση, που αποτελεί το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας», θα πει ο κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος για να προσθέσει «Για εμάς η εξοικονόμηση πόρων με νέες τεχνολογίες αποτελεί προτεραιότητά μας. Με την προμήθεια των συγκεκριμένων οχημάτων έχουμε κατακτήσει ένα επιπλέον οικολογικό πρόσημο, καθώς αυτά τα τετράτροχα είναι φιλικά προς το περιβάλλον και επιπλέον εξασφαλίζουν μηδενικό κόστος συντήρησης, μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, αλλά και μηδενικό κόστος καυσίμου, αφού η κατανάλωσή τους περιορίζεται στο 1 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα».

Οι εκπαιδευόμενοι, όπως ήταν φυσικό, δεν σταμάτησαν να θέτουν ερωτήσεις για την εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης με το ενδιαφέρον τους να διατηρείται αμείωτο καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος.