GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL«Αθηναϊκή παράσταση με φόντο τη Θράκη»

Την Θράκη διάλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως σκηνικό για να ξεδιπλώσει τη γνωστή ρητορική της Νέας Δημοκρατίας. Μια ρητορική που στηρίζε...


Την Θράκη διάλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως σκηνικό για να ξεδιπλώσει τη γνωστή ρητορική της Νέας Δημοκρατίας. Μια ρητορική που στηρίζεται στην καταστροφολογία, τη στρέβλωση της πραγματικότητας και στην παραγωγή ψευδών ειδήσεων. Το μενού τα είχε όλα: ευρωεκλογές, Πρέσπες, συνταγματική αναθεώρηση, προσφυγικό, επενδύσεις με μείωση της φορολογίας για το μεγάλο πλούτο και ολίγη από Βενεζουέλα! Το γνωστό κοκτέιλ δηλαδή της πολιτικής της που προκρίνει τα συμφέροντα των λίγων πάνω από τις ανάγκες των πολλών.

Αφού διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την εικόνα «εγκατάλειψης» και τη «γενικότερη αίσθηση απαισιοδοξίας και έλλειψης οποιουδήποτε οραματικού σχεδίου για την ανάπτυξη της περιοχής», ανακοίνωσε πως «η Θράκη θα είναι η πρώτη ωφελημένη από τις πολιτικές ανάπτυξης της ΝΔ». Φυσικά λησμόνησε πως ήταν οι πολιτικές που άσκησαν για πολλά χρόνια οι κυβερνήσεις της ΝΔ, στις οποίες και ο ίδιος συμμετείχε, αυτές που οδήγησαν την περιοχή μας στις τελευταίες θέσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πολιτικές κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας, διαφθοράς, διαπλοκής που σκόρπισαν «κουφάρια» στην Θράκη και γιγάντωσαν την ανεργία και την μετανάστευση. Προφανώς θα ήταν αφελής όποιος θα περίμενε να αναγνωρίσει ο κ. Μητσοτάκης κάποια θετικά του κυβερνητικού έργου στη Θράκη, ένα σχέδιο βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης που ξεδιπλώνεται, την προσπάθεια μετατροπής της Περιφέρειας ΑΜ_Θ σε ενεργειακό και διαμετακομιστικό κέντρο, με μεγάλα επενδυτικά σχέδια που υλοποιούνται στα λιμάνια, στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, στους ενεργειακούς αγωγούς κλπ και τα οποία ήδη αποδίδουν τους πρώτους καρπούς. Όμως εξέπληξε τους πάντες ο κ. Μητσοτάκης, όταν το μόνο συγκεκριμένο έργο που εξήγγειλε ήταν ένα έργο που ήδη υλοποιεί η κυβέρνηση, δηλ. το δίκτυο φυσικού αερίου που βρίσκεται σε φάση δημοπράτησης!

Επικοινωνιακά εστίασε στη μειονότητα, ίσως γιατί αντιλαμβάνεται πως η μειονότητα και μνήμη και κρίση διαθέτει. Ο κ. Μητσοτάκης αρκέστηκε σε γενικόλογες τοποθετήσεις και ευχολόγια, εγκωμίασε το έργο του πατέρα του θεωρώντας τον εαυτό του δικαιωματικά συνεχιστή και κληρονόμο της πολιτικής του σταδιοδρομίας και ανακοίνωσε τέλος τη δημιουργία Μουσουλμανικού Συμβουλίου παρά τω Πρωθυπουργώ, χωρίς να γίνει συγκεκριμένος για τις αρμοδιότητές του, για το πώς θα συγκροτείται και από ποιους θα αποτελείται. Προεκλογικό πυροτέχνημα! Όμως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που έλυσε το θέμα της σαρία, άνοιξε το θέμα των μουφτειών και ασφαλώς η μειονότητα ξέρει ότι αν μια κυβέρνηση λύσει το θέμα των διαχειριστικών επιτροπών των βακουφίων αυτή θα είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Στο κάτω κάτω της γραφής η διαφορά είναι η εξής: Ο Σαμαράς είχε πει στους πολίτες της μειονότητας ότι «τους αισθάνεται συμπατριώτες του». Ο Αλέξης Τσίπρας είπε «ότι είστε συμπατριώτες μου». Ελπίζουμε τα ελληνικά των “αρίστων” να μπορούν να ξεχωρίσουν την διαφορά.

Οργάνωσε δε, και συνέντευξη τύπου στην Ξάνθη αφαιρώντας τη δυνατότητα από τους εκπροσώπους του τοπικού τύπου, παρότι ψευδώς αναφέρθηκε ότι ήταν όλοι παρόντες, να παραβρεθούν και να θέσουν ερωτήματα. Μια παράσταση, δηλαδή, οργανωμένη από την Αθήνα, που χρησιμοποίησε απαξιωτικά τη Θράκη ως σκηνικό για την εξυπηρέτηση των παραταξιακών συμφερόντων του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Σκοπός της οποίας ήταν, όπως ευθαρσώς δηλώθηκε, η υποστήριξη της υποψηφιότητας του Χ. Μέτιου ως υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜ_Θ και ο σωφρονισμός των λοιπών ‘’δελφίνων’’, στο εσωκομματικό τερέν της Νέας Δημοκρατίας. Και από ό,τι φαίνεται υπήρξε επωφελής η παράσταση αφού ήδη εις εκ των ετέρων διεκδικητών του περιφερειακού θώκου, ο κ. Πέτροβιτς, επέστρεψε στην αγκάλη του Χ. Μέτιου! Όμως τα αποτελέσματα θα είναι πενιχρά, γιατί η ανικανότητα του κ. Μέτιου στην άσκηση των καθηκόντων του είναι παροιμιώδης, όπως η ίδια η πλειοψηφία των Αντιπεριφερειαρχών του ομολογεί!

Κε Μητσοτάκη την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε τη Θράκη φροντίστε να το πράξετε με ενδιαφέρον για τον τόπο που επισκέπτεστε και με περισσότερο σεβασμό για τους ανθρώπους της. Γιατί η ισονομία και η ισοπολιτεία που χρησιμοποιήσατε στο λόγο σας τελικά φαίνεται ως πουκάμισο αδειανό μπρος στην πεποίθησή σας ότι μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, είναι ενάντια στην ανθρώπινη φύση! Ο ίδιος το δηλώσατε στη ΔΕΘ!