GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Το Δ΄ Σ.Σ. με την παρουσία του, επιτρέπει να ανασάνουν ελεύθερα οι Ξανθιώτες. Άψογη η παρέλαση των Στρατιωτικών τμημάτων

Με την «Μακεδονία ξακουστή» να παιανίζετε από την στρατιωτική μουσική πριν και μετά την εξέδρα των επισήμων, άνοιξε και η φετινή αυλαί...


Με την «Μακεδονία ξακουστή» να παιανίζετε από την στρατιωτική μουσική πριν και μετά την εξέδρα των επισήμων, άνοιξε και η φετινή αυλαία της Στρατιωτικής παρέλασης στην Ξάνθη ανήμερα της 25ης Μαρτίου όπου Στρατός και Λαός αδελφωμενος, απέδωσαν φόρο τιμής στους προγόνους μας ΤΟΥ 1821 που έδωσαν την ζωή τους και τις περιουσίες τους για να μπορούμε να ανασαίνουμε λεύτερα οι Έλληνες.

Τα στρατιωτικά τμήματα έκλεισαν την μαθητική παρέλαση κάτω από τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των Ξανθιωτών που βλέποντας τα παλληκάρια και τις γενναίες γυναίκες του Δ΄Σ.Σ. να παρελαύνουν αγέρωχα μπροστά τους, παραβλέπουν τον σαλντιμπακισμό των κυβερνώντων και των τοπικών παραγόντων, που κάνουν τα αδύνατα δυνατά, μετά την Μακεδονία, να ρίξουν στα χέρια της Τουρκίας και πάλι την Θράκη, λειτουργώντας σαν σύγχρονοι εφιάλτες.

ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ
Από νωρίς το πρωί εψάλλει η Θεία Λειτουργία στην Του Θεού Σοφίας, ακολούθησε μικρή δεξίωση στην Νομαρχία και ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ηρώων της Ξάνθης, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα.

Ακολούθησε η μαθητική παρέλαση την οποία και έκλεισε με άψογη εμφάνιση τα στρατιωτικά τμήματα του Δ ΣΣ

Κατόπιν η θρησκευτική, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ξάνθης δήλωσαν στους δημοσιογράφους.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΕΩΡΙΟΥ
«Δοξάζουμε το Θεό, ευχαριστούμε την υπέρμαχο στρατηγό την Παναγία, μα ευγνωμονούμε τους αγωνιστές και ήρωες του 21 που θυσίασαν ζωή και περιουσίες για να ζούμε εμείς σήμερα Ελεύθεροι. Χρέος μας – όχι προς τους δανειστές μας – αυτό είναι το λιγότερο, χρέος μας βασικό είναι να διαφυλάξουμε ότι εκείνοι μας παρέδωσαν. Χρωστούμε σε κείνους αλλά το χρωστούμε και στις νέες γενιές, στα παιδιά μας, τα οποία καμαρώσαμε σήμερα. Την μαθητιώσα νεολαία, τα στρατευμένα μας παιδιά, τους συλλόγους που διαφυλάσσουν την παράδοση μας, είναι κάτι το ενισχυτικό, το ενθαρρυντικό ότι αυτός ο τόπος παρ’ όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν, θα ζήσει και θα πάει μπροστά. Χρόνια πολλά και ευλογημένα»

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΑΘΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ
Ο Ξανθιώτης υφυπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι «η τιμή προς τους προγόνους μας που πολέμησαν για την ελευθερία της Ελλάδος, θα πρέπει να μας θυμίζει το καθήκον που έχουμε απέναντι στην Ελληνική Κοινωνία και να αγωνιστούμε από κοινού για να αποκαταστήσουμε την χώρα εκεί που της αξίζει. Ιδιαίτερα για την πολυπολιτισμική Θράκη, είναι αναγκαίο να κατανοήσουμε ότι όλοι μαζί από κοινού πρέπει να πορευτούμε στην επόμενη μέρα».

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΔΣΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΞΑΝΘΗΣ Κ. ΖΑΓΝΑΦΕΡΗΣ

Ο Κ. Ζαγναφέρης συνεχάρη τα παρελαύνοντα τμήματα και ιδιαίτερα τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Μίλησε για την εμπιστοσύνη που έχει ο Ελληνικός Λαός στις ένοπλες δυνάμεις. «Σε δύο χρόνια γιορτάζουμε τα 200 χρόνια της επανάστασης. Τελευταία υπάρχουν διάφοροι αναθεωρητές της ιστορίας οι οποίοι τα προβλήματα τους και τις φαντασιώσεις τους προσπαθούν να τα μεταφέρουν και να αλλάξουν τον ρου της ιστορίας. Όντως πρέπει να γίνει η αναθεώρηση της ιστορίας αλλά προς την σωστή κατεύθυνση ώστε να εμπεδώσουμε όλοι το αληθές ως Εθνικό, όπως έλεγε ο ποιητής. Διότι όπως καταλαβαίνεται οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν είναι σχήμα λόγου. Όντως οι καιροί είναι δύσκολοι Εθνικά και πρέπει την κάθε πρόκληση να την αντιμετωπίζουμε με ενότητα, θάρρος και με την πραγματική ιστορία».

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
«Μπορεί οι Έλληνες σήμερα να είναι αναγκασμένοι να ζούνε με δανεικά αλλά πάνω απ’ όλα ζούνε με ιδανικά»

Στην δήλωση του ο Δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος συνεχάρη τον Στρατό και τους μαθητές που παρέλασαν και ανέφερε «500 χρόνια υποδουλωμένη η Ελλάδα, 20 γενιές Ελλήνων αγωνίστηκαν για να ζούμε σήμερα ελεύθεροι, 100 χρόνια Ελεύθερη Ελληνική Ήπειρος, Ελληνική Μακεδονία και ελεύθερη Ελληνική Θράκη Χρόνια Πολλά».

ΟΙ ΞΑΝΘΙΩΤΕΣ
Ο καλός καιρός επέτρεψε στους Ξανθιώτες να γεμίσουν τους δρόμους της Ξάνθης, να θαυμάσουν και να χειροκροτήσουν τα παιδιά τους και φυσικά να κινηθούν στους χώρους καφέ και εστίασης προκειμένου να απολαύσουν την συντροφιά των οικογενειών τους και των φίλων τους.