GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Αλλαγή Φρουράς…

Μετά από απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου τοποθετήθηκε πρόσφατα Διοικητής της XVI Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού, του εδρεύει στο Δ...


Μετά από απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου τοποθετήθηκε πρόσφατα Διοικητής της XVI Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού, του εδρεύει στο Διδυμότειχο, ο Υποστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 14 Μαρτίου ε.ε., παρουσία του Διοικητού της 1ης Στρατιάς Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Φλώρου, του Διοικητού του Δ´ Σώματος Στρατού Αντιστρατήγου Χαραλάμπους Λαλούση και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων.




Στην Τελετή παράδοσης παραλαβής προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός πλαισιούμενος από ιερείς της πόλεως του Διδυμοτείχου.

Με την καθιερωμένη Τελετή παράδοσης παραλαβής και με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου, ανέλαβαν επίσης τα καθήκοντά τους• στις 13 Μαρτίου ε.ε., παρουσία του Διοικητού του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστρατήγου Χαραλάμπους Λαλούση, ο Διοικητής της 50ης Ταξιαρχίας, με έδρα το Σουφλί, Ταξίαρχος Παναγιώτης Καραβιδόπουλος• στις 15 Μαρτίου ε.ε., παρουσία του Διοικητού της XVI Μεραρχίας Υποστρατήγου Αγγέλου Ιλαρίδη, ο Διοικητής της 30ης Ταξιαρχίας, με έδρα τον Λαγό Διδυμοτείχου, Ταξίαρχος Λύσσανδρος Ξηρογιάννης και του 21ου Συντάγματος, με έδρα την Πλάτη Τριγώνου, Συνταγματάρχης Σπυρίδων Σαλίβερος.





Στις δεξιώσεις, που ακολούθησαν, ο Σεβασμιώτατος, αφού σημείωσε την ευεργετική παρουσία του Ελληνικού Στρατού στην ακριτική αυτή περιοχή, ευχαρίστησε τους απερχομένους Διοικητές της XVI Μεραρχίας Αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαδόπουλο, της 50ης Ταξιαρχίας Υποστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο, της 30ης Ταξιαρχίας Υποστράτηγο Νικόλαο Αγγελή και του 21ου Συντάγματος Ταξίαρχο Θεόδωρο Χατζηγεωργίου για την αγαστή συνεργασία που είχαν και συνεχάρη τους αναλαμβάνοντας Διοικητές, ευχόμενος επιτυχία και την παρά Θεού ενίσχυση στην υπεύθυνη αποστολή που τους εμπιστεύθηκε η Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.