GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Απογοήτευση από την κίνηση στην αγορά της Ξάνθης

-Σκέψεις και σχέδια για τη «Λευκή Νύχτα», ώστε να μην γνωρίσει αποτυχία για δεύτερη φορά το εγχείρημα.


-Σκέψεις και σχέδια για τη «Λευκή Νύχτα», ώστε να μην γνωρίσει αποτυχία για δεύτερη φορά το εγχείρημα.

Ευθύμης Μίλκογλου:
«Η τελευταία εβδομάδα των καρναβαλιών ήταν η χειρότερη για τον τζίρο των καταστημάτων…»

Δεν είναι θετικά τα στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης ως προς τον τζίρο των χειμερινών εκπτώσεων οι οποίες ολοκληρώθηκαν στο τέλος του προηγούμενα μήνα. Δυστυχώς, μετά το αρνητικό «πρόσημο» των περασμένων πια εκπτώσεων, την κατιούσα συνεχίζουν να ακολουθούν οι πωλήσεις στα περισσότερα καταστήματα της αγοράς με την τελευταία εβδομάδα των καρναβαλιών να χαρακτηρίζεται από τις χειρότερες για τους εμπόρους της Ξάνθης. Ακόμη και τα καταστήματα εποχικών ειδών, που συνήθως τέτοια περίοδο παρουσιάζουν αύξηση του τζίρου, φέτος σημείωσαν μείωση, όπως ενδεικτικά, αναφέρει για το θέμα ο κ. Ευθύμης Μίλκογλου, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί, ότι ενώ τα εμπορικά καταστήματα δεν ωφελήθηκαν από την καρναβαλική «κίνηση», καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως καφετέριες και ταβέρνες, είδαν αύξηση στους τζίρους τους για εκείνες τις ημέρες, κάτι που ο κ. Ε. Μίλκογλου θεωρεί επόμενο, καθώς οι επισκέπτες των εκδηλώσεων έρχονται να διασκεδάσουν και όχι να ψωνίσουν, φερ’ ειπείν, ρούχα και παπούτσια. Σε κάθε περίπτωση, προσθέτει, πρόκειται για χρήματα που ενίσχυσαν την τοπική οικονομία συνολικά.

Από την άλλη, ούτε τα δεκαήμερα προσφορών που ακολούθησαν αμέσως μετά τη λήξη των χειμερινών εκπτώσεων στα περισσότερα καταστήματα της τοπικής αγοράς φαίνεται ότι «συγκίνησαν» ιδιαίτερα το καταναλωτικό κοινό.

«Υποτονικά συνεχίζεται η εμπορική κίνηση στην Ξανθιώτικη αγορά μετά τις χειμερινές εκπτώσεις…» παραδέχεται ο κ. Ε. Μίλκογλου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος, από την πλευρά του, επεξεργάζεται διάφορα μέτρα, ικανά να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του καταναλωτή, μεταξύ των οποίων και η υλοποίηση για δεύτερη φορά στην τοπική αγορά του θεσμού της «Λευκής Νύχτας», που καλά κρατεί σε γειτονικούς νομούς, όπως Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, όπου μάλιστα υπάρχει τεράστια ανταπόκριση από την πλευρά του κόσμου. Μετά το «αποτυχημένο πείραμα», πριν μερικά χρόνια, όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει την πρώτη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» στην Ξάνθη, λόγω μειωμένου ενδιαφέροντος από την πλευρά των καταναλωτών, αφού επιλέχθηκε να γίνει μήνα Φεβρουάριο, όταν δηλαδή ο καιρός ήταν ιδιαίτερα τσουχτερός, ο εμπορικός σύλλογος προσανατολίζεται προς τους θερινούς μήνες, όσον αφορά τη δεύτερη διοργάνωση. Τότε, βέβαια, το σκεπτικό ήταν πολύ απλό, ότι δηλαδή λόγω των καρναβαλικών εκδηλώσεων, πλήθος κόσμου θα επισκεφτεί την πόλη μας, κόσμος που θα μπορούσε να στηρίξει και την αγορά, στο πλαίσιο μιας τέτοιας εκδήλωσης που συνοδεύτηκε από διάφορα events. Πλέον, ο εμπορικός κόσμος απορρίπτει τους χειμερινούς μήνες για την επόμενη «Λευκή Νύχτα» και απλώς αναζητά την πλέον κατάλληλη ημερομηνία μέσα στους θερινούς μήνες για την επόμενη προσπάθεια.