GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Οι 4 κυρίαρχες τάσεις διακόσμησης για το 2019. Ποιά σου ταιριάζει;

Ποιες είναι οι κύριαρχες τάσεις διακόσμησης για το 2019; Και ποια από όλες μας ταιριάζει, για να μετατρέψουμε έναν άδειο χώρο στο δικό...


Ποιες είναι οι κύριαρχες τάσεις διακόσμησης για το 2019; Και ποια από όλες μας ταιριάζει, για να μετατρέψουμε έναν άδειο χώρο στο δικό μας όμορφο και ζεστό σπιτικό; Ξεχωρίσαμε και παρουσιάζουμε τέσσερα διακοσμητικά trends. Τη σκανδιναβική διακόσμηση, τη διακόσμηση που θυμίζει εξοχή (farmhouse), το βιομηχανικό στυλ (industrial) και τη νέα τάση, τον μαξιμαλισμό. Πάρε όση έμπνευση χρειάζεσαι!
Η Σκανδιναβική διακόσμηση
Η ανάγκη για κατοικίες φωτεινές, ευάερες και λειτουργικές δημιούργησε το Σκανδιναβικό στυλ στη διακόσμηση. Εδώ κυριαρχούν τα λευκά, γήινα χρώματα, το φυσικό ξύλο και οι λιτές, ανεπιτήδευτες γραμμές.


Καθώς τα περισσότερα διαμερίσματα στις σκανδιναβικές χώρες είναι μικρής επιφάνειας, οι ένοικοι θα πρέπει να εκμεταλλευτούν κάθε εκατοστό του χώρου και πραγματικά το καταφέρνουν! Το καταφέρνουν όμως χωρίς να στριμώχνουν τα έπιπλα και τα αντικείμενα, έτσι ώστε να υπάρχει πάντα ένα περιθώριο ελεύθερης μετακίνησης ανάμεσά τους.

Πίνακες στους τοίχους που θυμίζουν γκαλερί, περίτεχνα χαλιά, φυτά εσωτερικού χώρου, πλεκτές κουβέρτες είναι μερικά από τα στοιχεία που μπορούμε να προσθέσουμε για να πετύχουμε αυτή την τάση. Αν επομένως θέλουμε το σπίτι μας να αποπνέει ηρεμία, καλαισθησία κι ένα πιο cozy feeling, τότε το Σκανδιναβικό στυλ είναι αυτό που μας ταιριάζει.

Η διακόσμηση που θυμίζει εξοχή – Farmhouse
Τι εννοούμε με το farmhouse style; Εννοούμε τη ρουστίκ διακόσμηση που παραπέμπει σε αγροικία! Η χρωματική παλέτα κινείται σε λευκούς και κρεμ τόνους, αλλά μπορούμε να προσθέσουμε απαλές αποχρώσεις της μέντας ή της λεβάντας. Το περαιτέρω χαρακτηριστικό που κάνει τη διαφορά εδώ είναι η αίσθηση ξεκούρασης και cocooning που αποπνέουν οι χώροι.


Οι γραμμές παραμένουν καθαρές με ελάχιστα διακοσμητικά και το γενικότερο look είναι επιμελώς ατημέλητο. Το έντονο στοιχείο του ξύλου και η ταυτόχρονη χρήση μοντέρνων και νεοκλασικών επίπλων είναι δύο βασικά χαρακτηριστικά της Farmhouse τάσης. Λινά υφάσματα, φρέσκα λουλούδια και πολλά DIY χρηστικά αντικείμενα θα ολοκληρώσουν επίσης την εικόνα.

Το Βιομηχανικό στυλ
Η Βιομηχανική (industrial) τάση στη διακόσμηση αποκτά με τον καιρό όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Χαρακτηρίζεται από λιτότητα και μινιμαλισμό, αγαπάει όμως και το ρετρό, όπως ας πούμε τα vintage έπιπλα. Με μια γρήγορη ματιά σε ένα τέτοιο σπίτι, θα λέγαμε πως την παράσταση κλέβουν υλικά όπως τσιμέντο, ξύλο και μπετόν.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα του industrial είναι τα ακάλυπτα τούβλα που δίνουν την αίσθηση του μισοτελειωμένου στον τοίχο ή οι σωλήνες που φαίνονται στο χώρο. Άλλα βασικά στοιχεία είναι τα μεγάλα φωτιστικά δαπέδου και οι μεταλλικές λεπτομέρειες παντού. Γενικά κυριαρχεί το μοντέρνο ύφος και ψυχρά χρώματα όπως το γκρι, θυμίζοντας εργοστάσιο ή βιομηχανία.

Η Μαξιμαλιστική τάση
Μια δυνατή τάση που ήρθε να ταράξει τα νερά και να δώσει το δικό της στίγμα, ιδίως σε όσους βαρέθηκαν τη μίνιμαλ διακόσμηση. Μια τάση που θα έλεγα ότι δεν είναι καθόλου δύσκολο να προσαρμοστεί και να ενσωματωθεί στην ελληνική πραγματικότητα. Είμαστε αρκετά πληθωρικοί με τα αντικείμενα και τα διακοσμητικά στοιχεία στους χώρους μας.


Χρώματα πολλά και χαρούμενα, τοίχοι γεμάτοι έργα τέχνης, ψηλές βιβλιοθήκες, βιβλία σε στοίβες πάνω σε βοηθητικά τραπεζάκια δημιουργούν τον οπτικό θόρυβο που χαρακτηρίζει αυτή την τάση. Και το μυστικό; Γεμίζουμε με ακόμη περισσότερα πράγματα το σπίτι, με πράγματα που αγαπάμε. Χρειάζεται όμως προσοχή. Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στον χώρο που μοιάζει υπερφορτωμένος και εκείνον που δείχνει ψαγμένος!