GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟ 1821 ΣΤΑ ΚΙΜΜΕΡΙΑ

Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Κιμ...



Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Κιμμερίων εκδήλωση με τη συμμετοχή της χορωδίας του Αγίου Δημητρίου, του κατηχητικού του Ι. Ναού και των δύο τοπικών πολιτιστικών Συλλόγων του χωριού, «Η Ζωοδόχος Πήγή» και «Ο Αμφέραος», με θέμα την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και το αθάνατο 1821.

Την εκδήλωση άνοιξε το κατηχητικό του Ιερού Ναού με ποιήματα και τραγούδια.


Ακούστηκε στη συνέχεια ο πανηγυρικός λόγος περί της εκκλησιαστικής και εθνικής εορτής και τη σκυτάλη παρέλαβε η χορωδία ενηλίκων του Ι. Ναού ψάλλοντας το απολυτίκιο και το κοντάκιο του Ευαγγελισμού. Η χορωδία με τη συνοδεία μουσικών οργάνων και μαέστρο τον κ. Βασίλη Χρήστου ερμήνευσε τραγούδια σύγχρονα αλλά και παραδοσιακά με πατριωτικό περιεχόμενο. Ακολούθησαν ποιήματα από τα παιδιά του κατηχητικού και θεατρικό δρώμενο, στη διάρκεια του οποίου προβλήθηκαν βίντεο, με θέμα την Επανάσταση του 1821 και τη συμβολή του κλήρου σε αυτήν. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσία του χορευτικού πολιτιστικού συλλόγου «Ο Αμφέραος», του οποίου οι χορευτές φορώντας παραδοσιακές στολές τσολιά χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Σωφρόνιος Γκουτζίνης, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Λομβαρδέας και πλήθος κόσμου από τα Κιμμέρια και την Ξάνθη, απολαμβάνοντας τα νηστίσιμα εδέσματα που ετοίμασαν οι γυναίκες του συλλόγου «Η Ζωοδόχος Πηγή».