GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πώς να γίνετε ο «MasterChef» της Τσικνοπέμπτης

Τσικνοπέμπτη σήμερα με εικόνες απίστευτης κρεατοφαγίας με ζουμερά ψητά στα κάρβουνα ή τη σχάρα.


Τσικνοπέμπτη σήμερα με εικόνες απίστευτης κρεατοφαγίας με ζουμερά ψητά στα κάρβουνα ή τη σχάρα.

Οι προετοιμασίες έχουν πάρει φωτιά, οι παραγγελίες για το φιλικό μπάρμπεκιου στο σπίτι έχουν ήδη γίνει και το μόνο που απομένει για να στεφθεί η βραδιά με επιτυχία είναι να πετύχουμε το σωστό ψήσιμο.

Αν θέλετε, λοιπόν, να γίνετε οι… «MasterChef» της Τσικνοπέμπτης ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και αποδειχθείτε στον καλύτερο ψήστη της παρέας.

Ξεκινήστε με δυνατή φωτιά. Οι περισσότεροι συνηγορούν στο ότι η δυνατή φωτιά βοηθάει να ροδίσει το κρέας εξωτερικά, αποκτώντας μια κρούστα, η οποία βοηθάει και στο καραμέλωμα των πρωτεϊνών του.

Το κρέας χρειάζεται συνήθως 5-7 λεπτά για να ροδίσει, οπότε μόλις αποκτήσει το συγκεκριμένο χρώμα το γυρνάτε από την άλλη πλευρά, έτσι ώστε και αυτή να ροδίσει.

Χαμηλώστε ελαφρώς τη φωτιά (αναλόγως με το πώς ψήνετε λιγοστεύετε τα κάρβουνα ή ανεβάζετε τη σχάρα) και σιγοψήστε.

Γυρίζετε τακτικά, έτσι ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα το κρέας. Επιπλέον, αυτή η διαδικασία βοηθάει στο να μην στεγνώσει εσωτερικά το κρέας και να βγει ζουμερό.

Για να διατηρείται η υγρασία του κρέατος, στην περίπτωση που δεν το έχετε ήδη μαρινάρει, μπορείτε να αλείφετε με λαδορίγανη κάθε φορά που γυρνάτε το κρέας.

Οι περισσότεροι ψήστες ισχυρίζονται ότι το αλάτισμα «απαγορεύεται» πριν το ψήσιμο. Κάτι τέτοιο μπορεί να αποδειχθεί «μοιραίο» για το κρέας σας καθώς σφίγγει πιο εύκολα. Κατά προτίμηση αλατίστε πέντε λεπτά πριν το κατεβάσετε από τη φωτιά.

Φροντίστε το κρέας να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου τουλάχιστον μισή ώρα με τρία τέταρτα πριν το ψήσετε.

Extra tip: Προτιμήστε κρέας με λίπος. Αυτό συνεπάγεται ότι το κρέας σας θα βγει ζουμερό, μαλακό και νόστιμο. Σίγουρα κανένας δεν ξετρελαίνεται για ένα ξερό και στεγνό κομμάτι κρέατος.