GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Στο γραφείο του Πρωθυπουργού το θέμα των θερμοκηπίω

Με κανονικούς ρυθμούς, και πάντα μέσα στο χρονοδιάγραμμα, συνεχίζεται το έργο της δημιουργίας θερμοκηπίων στα οποία θα παράγονται ντόπια...

Με κανονικούς ρυθμούς, και πάντα μέσα στο χρονοδιάγραμμα, συνεχίζεται το έργο της δημιουργίας θερμοκηπίων στα οποία θα παράγονται ντόπια προϊόντα, με τη χρήση γεωθερμικής ενέργειας, στη ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στην περιοχή της Τραϊανούπολης, όπου είναι σε εξέλιξη το γεωθερμικό έργο των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, ήδη κάποιοι παραγωγοί, 4 στον αριθμό μέχρι τώρα, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και έχουν καταθέσει αίτηση για τη δημιουργία θερμοκηπίων, εξηγεί ο Αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του Δήμου, Γιάννης Φαλέκας.

Όσον αφορά στις μεγαλύτερες επενδύσεις, και εκεί η Δημοτική Αρχή κάνει ότι μπορεί για να προχωρήσει τα έργα και συνεχίζει την προσπάθεια, σε δύο εκτάσεις.

Η μία, στην Τραϊανούπολη, των 350 στρεμμάτων, και ακόμα μία μεγαλύτερη, των 500 στρεμμάτων, κοντά στο αεροδρόμιο “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” της Αλεξανδρούπολης.

Ωστόσο, έχει προκύψει ένα πρόβλημα, καθώς, η εν λόγω έκταση είναι χαρακτηρισμένη ως Βιοτεχνικό Πάρκο, και ως εκ τούτου εάν δεν αποχαρακτηριστεί, δεν μπορεί εκεί να γίνει το θερμοκήπιο που σχεδιάζει ο Δήμος.

Μάλιστα, όπως προσθέτει ο Γιάννης Φαλέκας, ο ίδιος ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, αρνήθηκε τη δημιουργία του θερμοκηπίου στο συγκεκριμένο χώρο, με την υπόθεση να φτάνει μέχρι το γραφείο του Πρωθυπουργού προκειμένου να βρεθεί μία λύση.

“Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει μία θετική εξέλιξη. Θα το δούμε τις επόμενες εβδομάδες. Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης προσπαθεί και συνεχίζει, για τις μεγάλες επενδύσεις στην περιοχή μας” κατέληξε.